Uzmanlar değerlendirdi! Van depremi daha büyük depremlerin habercisi mi?

Uzmanlar değerlendirdi! Van depremi daha büyük depremlerin habercisi mi?

Van'ın Tuşba ilçesinde meydana gelen 5 büyüklüğündeki deprem sonrası yetkililer alarma geçti. Deprem uzmanları Prof. Dr. Naci Görür ve Şükrü Ersoy 5 büyüklüğündeki sarsıntıyı değerlendirdi.

Van'ın Tuşba ilçesinde Richter ölçeğine göre 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İlk belirlemelere göre olumsuz bir durum yaşanmazken, deprem uzmanları depremi değerlendirdi.

Prof. Dr. Naci Görür ise sosyal medyadan yaptığı değerlendirmede, "Van’ın Hasan Timur ve Van Fay zonları arasında depremler oluyor. Bunlar daha çok Van fay zonunda. 1/2 saat önce Muradiye-Kuşcu’da 5,3 deprem oldu. Önce de 4,2 olmuştu. Ayrıca, Sürüyolu’nda da 4.5’luk deprem görülmüştü. Bölge sıkışıp yükseliyor. Büyük deprem gelmez, endişe yok." ifadelerini kullandı.

Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Şükrü Ersoy ise Van'daki korkutan depremle ilgili, "Burası faylarla dolu bölge. Depremin olmasını doğal karşılıyoruz. Ama 5'ten büyük olması korkutucu. 5.5 geçtikten sonra yaralanmalar, 6'dan sonra can kayıpları başlıyor bölgenin yapısından dolayı. Deprem çok büyük görünmese de etkili görülebilir. Bu tür depremler normal. Ama daha büyüğü olur mu dersek şu an görünmüyor." açıklamasını yaptı.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.