Uzmanlar kişinin idrar rengine bakarak yeterli su içip içmediğini anlayacak

Uzmanlar kişinin idrar rengine bakarak yeterli su içip içmediğini anlayacak

Dünyanın her yerinde aynı rengin elde edilmesine yönelik renk referans sistemi sağlayan Pantone ile insanların genelde üstü kapalı konuştuğu vücudun sıvı alma ve boşaltma sisteminin iyi çalışıp çalışmadığını idrak etmeleri adına yeni bir skala tanıttı.

Güçlerini birleştiren meşhur renk uzmanı Pantone ile su tedarikçisi Highland Spring'in 'sağlıklı çiş rehberi', idrarımızın rengini kontrol ederek vücudumuzun sıvı alımıyla ilgili doğal sağlık göstergeleri hakkında farkındalığımızı artırmayı amaçlıyor. 

Bunun için de idrar renkleri, Pantone tonlarıyla eşleştiriliyor.

5 TON EKLENDİ

 

Yeni dijital renk paletine hidrasyonun 5 farklı göstergesine denk gelen ve beyazdan koyu sarıya uzanan 5 ton eklendi. Bunlara 'Highland Spring adımı, iyi hissetmek, yarı dolu bardak, kehribar evresi, kuraklık büyüsü' gibi isimler verildi.

ABD merkezli Pantone Renk Enstitüsü'nün Başkan Yardımcısı Laurie Pressman, "Çizelge, renklerin görsel dilinin, kendimizi sağlıklı şekilde sıvı almış şekilde tutup tutmadığımıza dair hızlı ve doğal iç görü sağlama göstergesi olarak nasıl kullanılabileceğine dikkat çekiyor" dedi.

gg.JPG

 

TUVALETE ÇOK SIK ÇIKMAKTA TEHLİKELİ

Mesane ve bağırsak işlev bozuklukları konusunda klinik fizyoterapi uzmanı Diane Wootton da tuvalete çok sık gitmenin idrar torbası için kötü olabileceği uyarısında bulundu.

"Çıkmadan evvel tuvalete gitsem iyi olur" mantığıyla hareket edenlerin idrar torbalarını zayıflatma riskinin daha yüksek olduğunu, çünkü sık sık boşaltılan idrar torbasının asla normal seviyede dolmayacağını anlatan Wootton, "Gerilmezse zamanla zayıflar, o zaman da gerçekten sık sık tuvalete gitme ihtiyacı doğar" diyerek ekledi:

"Bir keresinde kısmen bu alışkanlık yüzünden günde 22 kez tuvalete giden bir hastam oldu."

 

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.