Uzmanlar "koronavirüsün en tuhaf özelliğini" açıkladı

Uzmanlar "koronavirüsün en tuhaf özelliğini" açıkladı

Rus uzman Vladimir Nikiforov, koronavirüs enfeksiyonunun tuhaf bir seyir gösterdiğini, röntgenle değil sadece bilgisayarlı tomografi yardımıyla görüntülenebildiğini açıkladı.

Uzmanlar koronavirüsü araştırmaya devam ediyor.

SADECE BİLGİSAYARLI TOMOGRAFİYLE GÖRÜNTÜLENİYOR

Rus uzman Vladimir Nikiforov, koronavirüs enfeksiyonunun tuhaf bir seyir gösterdiğini, röntgenle değil sadece bilgisayarlı tomografi yardımıyla görüntülenebildiğini söyledi.

 

kor1-004.jpg

 

İYİ HİSSEDEN HASTA BİLE YOĞUN BAKIMA ALINABİLİYOR

Nikiforov’a göre, kendini iyi hissettiğini söyleyen bir hastanın ciğerlerinde yoğun bakıma alınmasını gerektiren sonuçlarla karşılaşılabiliyor.

TUHAF BİR SEYİR GÖSTERİYOR

Rusya Federal Tıbbi Biyoloji Ajansı (FMBA) İleri Eğitim Enstütüsü Bulaşıcı Hastalıklar Bölümü Başkanı Vladimir Nikiforov, Rossiya-1 televizyonunda yaptığı açıklamada koronavirüs enfeksiyonunun sıradan epidemiyoloji düzenine göre ilerlemediğini ve tuhaf bir seyir gösterdiğini ifade etti.

 

kor3-001.jpg


Nikiforov, “Nedense klasik epidemiyoloji düzenini, SARS’ın klasik patogenezini (organizmada meydana gelen değişiklikler bütünü) izlemiyor. Akciğerlerdeki ve hastanın sağlığındaki birbirine uyumsuz değişiklikler kesinlikle anlaşılmaz” dedi.

 

kor2-001.jpg


Nikiforov’a göre, kendini iyi hisseden birinin ciğerleri üzerinde bilgisayarlı tomografi yapıldığında, söz konusu kişinin yoğun bakımda olmasını gerektiren sonuçlarla karşılaşılabiliyor.

 

kor4.jpg

 

Bir süre aynı tablo görülebilirken bunun akabinde ‘feci bir çöküş’ gelebiliyor. Öte yandan koronavirüs enfeksiyonu röntgenle de görüntülenemiyor.

 

 

korona-haberleri-icerik.jpg

y-002.jpg

siyasetcafe.png

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.