Uzmanlar uyardı Alışveriş fişleri kanser yapıyor

Uzmanlar uyardı Alışveriş fişleri kanser yapıyor

İspanya'da yapılan bir araştırma alışveriş fişleri hakkında korkunç bir gerçeği ortaya çıkardı.

İspanya'da yapılan bir araştırma alışveriş fişleri hakkında korkunç bir gerçeği ortaya çıkardı.

Yapılan araştırmada fişlerde yüzde 90 oranında kansere neden olan bir kimyasal madde bulundu. Uzmanlar insanları fişleri cüzdanlarında ve evlerinde saklamamaları yönünde uyardı.

NEDEN KANSER YAPIYOR?

Zamanla kaybolan mürekkeplerin kullanıldığı fişler, BPA (bisfenolA) içeren termal kağıtla yapılıyor. Araştırmalar BPA'nın hormona bağlı kanserlere yol açabileceğini, daha önce kısırlık, otizm, DEHB, obezite, tip 2 diyabet, erken doğum ve erken ergenlik başlangıcıyla bağlantılı olduğunu ortaya koydu.

İspanya'daki Granada Üniversitesi'nden Profesör Nicolas Olea, 'Fişler özelllikle paketten çıkarırken et veya balık gibi yiyeceklerle temas etmemeli. Fişlerle oynamamalı, üzerine not almak için kullanmamalısınız. Geçici mürekkeplerin kullanıldığı bu fişler bir süre sonra üzerlerindeki baskıları kaybeder. Müşteri fişleri kolayca tanısa bile ve satın aldığınız pantolonları iade edeceğiniz zaman kasiyerler hiçbir şey göremediklerini söyler. Sıklıkla bulduğunuz tek şey, onları çantadan veya çantadan çıkarırken çıkan ince beyaz renkli bir tozdur. BPA, kesinlikle, parmaklarınıza yapışan beyaz tozdur' uyarısında bulundu.

SİYASETCAFE.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.