Uzmanlar Uyardı Facebook Bundan Sonra Kabusa Dönüşebilir

Uzmanlar Uyardı Facebook Bundan Sonra Kabusa Dönüşebilir

Siber güvenlik alanında son gelişmelerin yer almış olduğu McAfee Labs Tehditler Raporuna göre; Facebook çok önemli bir siber saldırı platformu haline geldi ve sosyal medyada gözlemlenen yeni zararlı yazılım örneklerinde %67 artış yaşandı.

Dünyanın liderlerinden olan dev İnternet güvenlik şirketi McAfee siber tehditler alanında gelişmelerin yer almış olduğu McAfee Labs Tehditler Raporu, Eylül 2017’yi yayınladı. 

Raporda özellikle sosyal medyada yapılan siber saldırılar çok önemli bir oranda artması bekleniyor.

Bu dönemde Faceliker Trojan’ın etkisi ile birlikte sosyal medyada gözlemlenen yeni zararlı yazılım örneklerin %67 artış görüldü. 

Faceliker, 2. çeyrekte tespit edilen 52 milyon zararlı yazılım örneğin %8,9’unu oluşturacak yoğunlukta tehdit üretirken, Facebook da önemli bir saldırı platform haline dönüştü. 

Faceliker, kötü amaçlarla kurulmuş ya da ele geçirilmiş bir web sitesini ziyaret yapan kullanıcının tarayıcısına yerleşiyor.

Ve daha sonra ise kullanıcının Facebook “beğenilerini” hack’liyor ve kişinin bilgisi ya da izni olmadan içeriklerin beğenilmesini sağlıyor. 

Böylece Faceliker’ın arkasındaki kişiler haberlerin, video’ların, web sitelerin ya da reklamların daha popüler ve güvenilir görünmesini sağlayarak para kazanıyor. 

Faceliker’ın gittikçe günlük yaşamın içinde daha çok yer alan sosyal medyayı ve uygulama tabanlı iletişimi manipüle ettiğini söyleyen McAfee Türkiye ve Azerbaycan Bölge Direktörü İlkem Özar; “Faceliker’ın arkasındaki kişiler, uygulamaları ya da haberleri olduğundan daha popüler ve güvenilir göstererek bizlerin değer ve gerçeklik algısıyla oynuyor.

Bu tip yöntemler kârlı olduğu zaman, benzer mekanizmalar da çoğalmış olacak.

Siber tehditler hızlı yükseliş trendinde

McAfee Labs Küresel Tehdit İstihbarat ağı, 2017 senenin 2. çeyrek döneminde, farklı sektörlere yönelik yapılan siber saldırılar ve siber tehditlerin ulaştığı büyüklüğe dair önemli veriler elde etti.

Yeni zararlı yazılım örneklerin sayısı, 2. çeyrekte %67’lik artışla 52 milyona yükseldi.

Bu yükselişten sonra iki temel sebep bulunuyor; zararlı yazılım oluşturanların sayısında önemli artış ve yeni zararlı yazılım örneklerin %8.9’undan sorumlu olan Faceliker Trojan. 

Son bir senede ise zararlı yazılım örneklerinin toplam sayısı %23 artışla 723 milyona ulaştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.