Vali makamında yürek burkan sahne

Vali makamında yürek burkan sahne

Biri sedyeye kirlenmesin diye çizmesini, diğeri valinin halısı kirlenmesin diye ayakkabısını çıkarıyor...

mür yardımı talebini iletmek üzere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan sorumlu Kırıkkale Vali Yardımcısı Ayhan Özkan'ın makamına giden Hüsne Keser (82) ayakkabılarını odanın girişinde çıkarıp, çoraplarıyla halıya basarak koltuğa oturdu.

 

 

vali-yardimcisi.jpg

 

Vali Yardımcısı Özkan, Hüsne Keser'in ayakkabılarının altının temiz olmasına ve ısrarla çıkarmamasını söylemesine rağmen çoraplarıyla halıya bastığını söyledi. Özkan, şöyle konuştu:

 

"Yerde halıyı görünce, 'Temiz halıya basmaya kıyamam' diyerek ayakkabısını çıkardı. Israrım üzerine, 'Bu bizim görgümüzdür, atalarımızdan gelen bir olaydır' dedi. 'Temiz yerlere ayakkabı çıkarılarak girilir' dedi. Çıkarmaması için ısrar etmeme ve ayakkabısı temiz olmasına rağmen çıkardı. Düşüncesi ve nezaketi nedeniyle biz de kendisine teşekkür ettik. Kömür için de kendisine yardımcı olacağız."

 

soma.jpg

 

Hatırlanacağı üzere 2014 yılında Manisa Soma'daki maden faciasından sağ kurtulan bir işçinin, sedyeye yatırılırken, "Çizmelerimi çıkarayım mı? Sedye kirlenmesin." şeklindeki konuşması yürek burkmuş, işçinin bu davranışı günlerce sosyal medyayı işgal etmişti.

 

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.