Vali'den ilginç açıklama: “Kur'an kursları ana sınıfı ihtiyacını karşılayacak”

Vali'den ilginç açıklama: “Kur'an kursları ana sınıfı ihtiyacını karşılayacak”

Gaziantep Valisi Davut Gül“Ana sınıfı ihtiyacını karşılaması açısından önemli” diyerek 4-6 yaş için Kur'an kursları inşa edileceğini söyledi. Pedagoglar “Küçük yaşta verilen dini eğitim,çocukta geri dönülemez hasarlara yol açabilir” diyerek tepki gösterdi

Şahinbey Belediyesi’nin, “Hayırsever işadamı” ile imzaladığı protokol kapsamında 4-6 yaş grubundaki çocuklar için 20 yeni Kur'an kursu inşa edilecek.

Lise öğrencilerinin Umre seyahati ile ödüllendirildiği projeleri ile bilinen AKP’li Şahinbey Belediyesi, 4-6 Yaş Kuran kursu yapımı için protokol imzaladı. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Mevlüt Taş arasındaki protokolün imza törenine Antep Valisi Davut Gül de katıldı.

 

“HAYATLARINA ŞEKİL VERECEK”

Vali Gül, 4-6 yaş grubuna hizmet veren Kur'an kurslarının, “Anasınıfı ihtiyacını karşılaması açısından da önemli” olduğunu iddia etti.

Kur'an kursları ile eğitimin altyapısının da güçlendiğini savunan Gül, belediyenin, müftülüğün ve kaymakamlığın 20 yeni 4-6 yaş Kur'an kursu hedefi olduğunu dile getirdi. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise “Çocukların küçük yaşlarda eğitime başlamasının ilerideki hayatlarına şekil vereceğini” söyledi.

İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, çocuklara verilen eğitimin aile yaşamını da etkilediğini belirterek “4-6 yaş çocuğun karakterinin gelişmeye başladığı ve geleceğe dönük adımların atıldığı çok hassas ve kritik bir dönem. Bu dönemde çocuğa verilen eğitim geleceğini ve aile hayatını şekillendiriyor. Dolayısıyla yavrularımız burada Allah, Peygamber, ezan, bayrak sevgisi gibi bizi biz yapan değerlerle buluşuyorlar” dedi.

LÜTFEN BU LİNKİMİZİ TIKLAYARAK YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.