Valilikten flaş karar: 'Savaşa hayır' eylemleri yasaklandı

Valilikten flaş karar: 'Savaşa hayır' eylemleri yasaklandı

İstanbul Valiliği, 10 Mart tarihine kadar herhangi bir şekilde 'Savaşa Hayır' mitingi ve eylemleri düzenleyenlerin suç işleyeceği ilan edilerek bu tip gösterilerin yasaklandığını duyuruldu.

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada, 'Savaşa Hayır' miting ve eylemlerinin 10 Mart 2020 tarihine kadar yasaklandığı ifade edildi. Söz konusu bildiride Suriye'ye karşı yapılacak olan operasyonları eleştirenlerinde yasaklandığı resmen duyuruldu.

 

10 MART'A KADAR YASAK

İstanbul Valiliği, İdlib operasyonu eleştirenleri ve 'Savaşa Hayır' miting ve eylemlerinin düzenlenmesinin suç ilan edileceğini ifade ederek 10 Mart tarihine kadar her şeyi il sınırları içerisinde yasakladı.

 

valilik-001.jpg


'SAVAŞA HAYIR' EYLEM VE MİTİNGLERİ YASAKLANDI
Valilik tarafından yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye'de devam etmekte olan askeri operasyonları eleştirmeye ve bu gibi operasyonların sonlandırılması amacı doğrultusunda eylem ve miting düzenlemenin ve bunu n yanında da bildiri ve broşür dağıtarak imza toplamanın 10 Mart'a kadar yasaklandığını duyurdu.

 

İÇ BARIŞI TEHDİT EDER

Böylesine hassas zamanlarda toplumda herhangi bir şekilde infial yaratacak, hem vicdani hem de insani değerler göz önüne alınarak iç barışı tehdit edebilecek bir şekilde 'Savaşa Hayır' adı altında miting, eylem, basın açıklaması ya da herhangi bir etkinliğin düzenlenmesi başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunmasını tehlikeye düşürebileceğinden böyle bir kararın altına imza atıldığı dile getirildi.

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.