Valisi Baruş: "Malesef 5 vatandaşımızı kaybettik"

Valisi Baruş: "Malesef 5 vatandaşımızı kaybettik"

Elazığ'da gerçekleşen 6.8'lik deprem sonrası Malatya Valisi Aydın Baruş ölü ve yaralı sayıları hakkında açıklamalarda bulundu.

Baruş'un açıklaması şu şekilde:  "Bazı binalarda göçükler oluştu. Bazı binalarda da hasarlar var. Şu anda Doğanyalı ilçemizde maalesef 5 vatandaşımızı kaybettik. 3'ü ağır olmak üzere 40 yaralımız var. Pütürge ilçemizde şu anda herhangi bir kaybımız yok. Bir de Kaleiçimiz'de bir yaralımız var. Şu anda toplamda 91 yaralımız var. Kurtarma ekiplerimiz olay yerine intikal ettiler. AFAD ekiplerimiz kurtarma çalışmalarına başladılar. Yine Kızılay'dan, AFAD'tan çadır talebinde bulunduk. AFAD'ın bölge depolarından buraya çadır sevkiyatı başladı.

Tüm köylerimizle irtibat kurup haber aldık. Köylerimizde hayatını kaybeden vatandaşımız yok. Ancak bazı kerpiç binalarda göçükler oluştu. İl merkezimizde, Pütürge ve Doğanyalı ilçelerimizde sağlam kalan okul binalarımızı vatandaşlarımızın barınması için açtık. Yine Pütürge'de 400 kişilik kapasiteli yurdumuzu da vatandaşlarımıza açtık. Çadırlar olay yerine sevk edildiğinde hemen kurulumuna başlanacak. Şehir merkezinde otellerde ve misafirhanelerde vatandaşlarımızı barındıracak kadar yerlerimiz var. Eski geçici barınma yerlerimizde geçici konteynerlarımız var. Orada da 5000 vatandaşımızı misafir edebiliriz. Dolayısıyla bu geceyi sağlıklı bir şekilde atlattıktan sonra daha rahatlamış olacağız.

Buradan bir şeyi hatırlatmak istiyorum. Bazı sosyal medya sitelerinde milletimizi endişeye sürükleyen açıklamalar var. Bunlara vatandaşlarımız itibar etmesinler. Şu anda vatandaşlarımız hava soğuk olduğu için mahallelerdeki sağlam okullara giriyorlar. Bunun dışındaki gerçek dışı açıklamalara itibar edilmesin. Gelen uyarılara dikkat etsinler."

 

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.