Valiye 175 bin liralık kredi kartı verildi

Valiye 175 bin liralık kredi kartı verildi

İl Özel İdaresi tarafından dönemin valisine tam 175 bin TL’lik kredi karı çıkarılıp verildi. İşte ayrıntılar;

Giresun İl Özel İdaresi tarafından 2013-2017 yılları arasında Giresun Valiliği görevini yürüten Hasan Karahan’a 100 bin lirası harcama, 75 bin lirası ise nakit avans limitli olmak üzere kredi kartı çıkartılıp verildi.

Dönemin Giresun Valisi Karahan ise Ziraat Bankası'na ait kredi kartıyla harcama yaparak, ‘temsil-ağırlama’ gideri olarak gösterdi.

Sayıştay yaptığı inceleme sonrasında bu uygulamayı yasalara aykırı buldu ve bir rapor hazırladı.

Sayıştay'ın itirazı üzerine Giresun İl Özel İdaresi kredi kartıyla ilgili savunma yaptı ve “Sayın valimizin, acil olarak yapması gereken ve öngörülmeyen harcamalarında kullanılmak üzere kredi kartı alınmış ve kullanımına sunulmuştur. Harcamalara ilişkin fişler geldiği zaman karta ödeme yapılmaktadır” açıklamasını gönderdi.

Sayıştay tarafından ise “Üst yöneticinin acil ihtiyaç durumunda kullanması gerekçesiyle kredi kartı ile ödemede bulunulmasının yasal dayanağı yoktur'' denildi.

Aynı zamanda Sayıştay’ın hazırladığı raporda, kredi kartıyla ilgili şu tespit yapıldı:

“Giresun İl Özel İdaresi'nde ‘Temsil, ağırlama, tören, fuar, organizasyon giderleri' tertibinden bazı giderler yapılmakta, Giresun İl Özel İdaresi adına düzenlenen 4698*****5176 no'lu kart ile banka tarafından hak sahibi alacaklıya ödenmektedir. Yürürlükteki mevzuatta bu türden bir ödeme yöntemine izin veren bir hüküm bulunmamaktadır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.