Van'da facia: Kurtarma ekibi çığ altında kaldı

Van'da facia: Kurtarma ekibi çığ altında kaldı

Van, Bahçesaray'da çığ altında kalan kişileri kurtarmak için çalışma yapan ekiple çığ altında kaldı.

Van’ın Bahçesaray ilçesinde çığ altında kalan minibüsteki iki kişiyi arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

 

Çalışmaya katılan ekiplerin üzerine çığ düştüğü bildirildi. Çığ altında kaç kişinin kaldığına yönelik henüz net bir bilgi yok.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, telefonla görüştüğü İçişleri Bakanı Soylu’dan Bahçesaray’daki çığ düşmesi ve arama kurtarma çalışmalarına ilişkin bilgi aldı.

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez yaptığı açıklamada, “Çığ altındakileri arayan AFAD, UMKE ve diğer ekiplerin üzerine de çığ düştü. Kurtarma çalışması başlatıldı. Bazı görevliler kendi çabalarıyla çığ altından çıktı” ifadelerini kullandı.

8 KİŞİ ÖLDÜ

Van-Bahçesaray karayolunun 33. kilometresinde dün bir minibüsün üzerine çığ düşmüştü. Başlatılan çalışmalarda 7 kişi sağ kurtarılırken 5 cansız bedene ulaşılmıştı. Bahçesaray Belediye Başkanı ise ölü sayısının 8 olduğunu bildirdi. Başkan 20 kişinin ise arandığını söyledi.

Meteoroloji’dan yapılan açıklamada Doğu Anadolu’nun doğusu ile Doğu Karadeniz’in yüksek kesimlerinin dik eğime sahip ve yüksek kar örtüsü olan yerlerde çığ tehlikesi bulunduğu bildirilmişti.

KURTARMA EKİPLERİNİN ÜZERİNE ÇIĞ DÜŞTÜ

Çığ altında kalan kurtarma ekiplerinden, belediye ve jandarma aracı olduğu bildirildi. Çığ altında kaç kişinin olduğu ise henüz belli değil.

 

siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.