Van'da otobüs şoförü 12 kişiye korona bulaştırdı

Van'da otobüs şoförü 12 kişiye korona bulaştırdı

Van'da koronavirüs testi pozitif çıkan otobüs şoförü karantina kurallarına uymayınca 12 kişiye korona bulaştırdı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, ilde Kovid-19 vaka sayısının 503'e yükseldi. Tedbir amaçlı karantinada olan kişi sayısı 70 bin. Tedbir amaçlı karantinası hala devam eden kişi sayısı da 19 bin olarak belirtildi.

12 KİŞİYE KORONA BULAŞTIRDI

Açıklamada, Tuşba ilçesine bağlı Kalecik Mahallesi'nde yaşayan ve testleri pozitif çıkan otobüs şoförünün, filyasyon ekiplerince evinde karantinaya alındığı bildirildi. Şoförün izolasyon kurallarına uymaması nedeniyle virüsün 12 kişiye daha bulaşmasına neden olduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

APARTMAN KARANTİNAYA ALINDI

"Filyasyon kapsamında Mersin'den gelen otobüs şoförü, il girişinde sağlık ekipleri tarafından durdurularak evinde 14 gün boyunca izolasyonda kalması için tutanakla tebligat yapılmıştır. Ancak bir süre sonra rahatsızlanarak hastaneye başvuran şahsın Kovid-19 testi pozitif çıkmıştır. Sağlık ekipleri, bunun üzerine şahısla birlikte ikamette yaşayanlar ve temasta olduğu kişilere ulaşarak Kovid-19 testi yaptı. Yapılan testlerde ikamette izolasyona dikkat edilmediği için aynı aile ve bağlantılı olan 12 kişide corona virüs tespit edildi. Filyasyon ekipleri tarafından pozitif vaka çıkan ailenin ikamet ettiği Kalecik Mahallesindeki apartman karantinaya alındı."

KAYINPEDERİNİN EVİ DE KARANTİNAYA ALINDI 

Açıklamada, şoförün, Gedikbulak Mahallesi'nde ziyaret ettiği kayınpederinin evinin de karantinaya alındığı belirtildi.

Van'da Kovid-19 vaka sayısının 503'e yükseldiği, 450 kişinin ise iyileşerek taburcu edildiği aktarılan açıklamada, "Tedbir amaçlı karantinada olan kişi sayısı 70 bin. Tedbir amaçlı karantinası hala devam eden kişi sayısı da 19 bindir. Başkale ilçesine bağlı Örmetaş, Albayrak, Ekecek, Gedikbaşı mahalleleri, İpekyolu ilçesine bağlı Ortanca Mahallesi, Özalp ilçesine bağlı Eğribelen Mahallesi, Saray ilçesine bağlı Keçikayası, Kazlıgöl mahalleleri. Edremit ilçesine bağlı Eminpaşa Mahallesi'nde 5 ev, Gürpınar ilçesine bağlı Taşdöndüren Mahallesi, Tuşba ilçesine bağlı Gendelova, Kozluca ve Yalınağaç mahallelerinde karantina uygulaması devam etmektedir."

Pandemiyle mücadele kapsamında alınan önlemlerin olumlu sonuç verdiği ve normalleşme adımlarının atıldığı vurgulanan açıklamada, izolasyon kuralları ve yasakların ihlal edilmesi nedeniyle Kovid-19 vakalarının görüldüğü Van'da, tedbirlere uyulması istendi.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.