Vatan Partisi, Ermenistan’ın Azerbaycan'a saldırmasını kınadı

Vatan Partisi, Ermenistan’ın Azerbaycan'a saldırmasını kınadı

Vatan Partisi Basın Bürosu, Ermenistan’ın Azerbaycan’a saldırısını kınayarak: “Ermenistan’ın kardeş ülke Azerbaycan’a karşı başlattığı saldırıyı kınıyoruz. Azerbaycan’a saldırıda şehit düşen askerleri için başsağlığı diliyoruz." dedi.

Ermenistan ordusu, geçen Pazar günü sınırın Tovuz bölgesinde Azerbaycan mevzilerine top atışlarıyla saldırılarda bulundu. Erivan’ın saldırısına Azerbaycan ordusu anında karşılık verdi. Bunun üzerine Ermenistan ordusu kayıp vererek geri çekildi. Olayda Azerbaycan’ın 4 askeri şehit olurken 4 askeri de yaralandı.

KIŞKIRTICILIK YAPAN ERMENİSTAN’A SERT TEPKİ

Vatan Partisi Basın Bürosu’ndan yapılan yazılı açıklamada Ermenistan’a tepki gösterildi ve Azerbaycan’a destek verildi: “Karabağ işgaline devam eden Ermenistan şimdi de Azerbaycan toprağı olan Tovuz bölgesinde kışkırtıcı bir saldırı düzenlemiştir. Saldırıda kardeş ülke Azerbaycan’ın şehitleri ve yaralıları vardır. Azerbaycan ordusunun Erivan’a gerekli yanıtı verdiği bu saldırıyı kınıyor, Azerbaycan halkına baş sağlığı diliyoruz. Azerbaycan asla yalnız değildir. Türkiye, devletiyle ve milletiyle kardeş olarak gördüğü Azerbaycan’ın her zaman olduğu gibi bugün de yanındadır. Ermenistan’ın, Azerbaycan’ın toprak bütünlüğünü hedef alan bütün girişimlerinin ve kışkırtıcılıklarının karşısındayız.”

ERMENİSTAN’IN SALDIRGANLIĞININ AMACI

Vatan Partisi, Erivan’ın provokasyonlarının, ABD’nin bölgeye karşı tertipleriyle ilişkili olduğunu kaydetti: “Ermenistan’ın buradaki saldırganlığını yalnızca Azerbaycan’a karşı değil, bölge ülkelerinin barış ve dostluk içinde yaşamasına karşı bir tehdit olarak görmek gerekir. Bu tehdit, ABD’nin, Karadeniz-Hazar-Akdeniz hattından Ummana kadar uzanan bölgeyi istikrarsızlaştırma planından bağımsız değildir. Saldırıdaki cesaretin kaynağını da burada aramak gerekir. Dolayısıyla bütüncül bir strateji şarttır. Bölgemizdeki Batı Asya ülkelerinin, özellikle de Türkiye, Rusya, Azerbaycan, İran, Irak, Suriye ve KKTC’nin, Amerikan tertiplerini boşa çıkarmak için aralarındaki birliği çok önemlidir. Bu birlik, Azerbaycan’ın toprak bütünlüğü de olmak üzer e bölge ülkelerin hepsinin de vatan bütünlüğünün garantisidir.

AZERBAYCAN’I VE BÜTÜN BÖLGEYİ KURTARACAK PLAN:

KARADENİZ - AKDENİZ DOSTLUK VE BARIŞ PLANI

Vatan Partisi, bu kapsamda bir süre önce Karadeniz-Akdeniz Dostluk ve Barış Planı’nı oluşturmuştur. Planın ilk maddesi şöyledir: “Karadeniz, Hazar Denizi, Ege Denizi, Akdeniz ve Umman Denizi bölgesinde barışı ve gelişmeyi tehdit eden ABD ve NATO üsleri tasfiye edilmeli, ABD güdümlü bölücü ve yobaz terörüne karşı mücadele desteklenmelidir.” Yine planın en önemli maddelerinden biri, Karabağ’daki Ermenistan işgalinin sona erdirilmesi için ortak çabanın gösterilmesidir: “Ermenistan’ın Azerbaycan toprağı olan Karabağ’daki işgaline son verilmesi için bölge devletleri ağırlıklarını koymalı ve Azerbaycan’ın vatan bütünlüğü sağlanmalıdır.” (6. Madde)

PLAN BÖLGE ÜLKELERİNİN GÜNDEMİNDE

Karadeniz - Akdeniz Dostluk ve Barış Planı, başta Rusya olmak üzere bölge ülkelerinde değerlendirilmeye ve destek göremeye başlamıştır. Vatan Partisi, Azerbaycan’ı işgalden ve sınır tehditlerinden kurtaracak, bölgemize kalıcı barış ve huzur getirecek plan için çalışmalarını yoğun olarak sürdürmektedir.”  

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.