Vatan Partisi, HDP’ye kayyum desteği verilmesine tepki gösterdi!

Vatan Partisi, HDP’ye kayyum desteği verilmesine tepki gösterdi!

Vatan Partisi Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı, PKK’nın siyasi kolu olan HDP’ye kayyum desteği verilmesine tepki gösterdi.

Iğdır, Siirt, Baykan, Kurtalan ve Muş Altınova'nın HDP’li belediye başkanları terörle mücadele kapsamında gözaltına alındı ve yerlerine kayyum atandı.

Karara HDP ile birlikte CHP cephesinden itiraz geldi. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, dün yaptığı açıklamada “seçimle gelenin seçimle gitmesi gerekli” ifadesini kullanarak partisinin tavrını yansıttı.

Vatan Partisi, PKK’nın siyasi kolu olan HDP’ye kayyum desteği verilmesine tepki gösterdi.

 

Vatan Partisi Genel Bakan Yardımcısı ve Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı, kayyumun PKK terörüyle mücadelede önemli olduğunu belirtti ve HDP’nin kapatılmasını talep etti:

 

“Şehit annesinin, Diyarbakır annesinin, Türk kadınının ve bütün Türk milletinin ortak sorunu terördür. Kayyum atamaları, PKK’ya indirilmiş darbedir ve terörle mücadelenin gereğidir. PKK insanlık düşmanı, kadın düşmanı, çocuk düşmanı bir terör örgütüdür.

PKK, 1984 yılından beri düzenlediği sayısız saldırıda binlerce vatandaşımızı asker-sivil, genç-yaşlı, kadın-çocuk ayırt etmeden şehit etmiştir. 1987’de Pınarcık’ta 16’sı bebek ve çocuk, 6’sı kadın 30 kişi katledildi. 1992'de Diyarbakır'ın Hani ilçesinde 4'ü çocuk, 4'ü kadın 12 kişi kurşuna dizildi.

Siirt Derince köyünde 13’ü çocuk 22 kişi okul bahçesinde kurşunlanarak öldürüldü. Kızılay Güvenpark’ta 13 Mart 2016'da 6 aylık hamile Songül Yılmaz'ın karnındaki bebek, terör saldırılarının en küçük kurbanı oldu. 30 Temmuz 2018’de Yüksekova’da 25 yaşındaki Nurcan Karakaya ile 11 aylık oğlu Bedirhan araçları patlatılarak şehit edildi. Bu terörü yapan PKK’nın siyasi partisi HDP’dir ve HDP kapatılmalıdır!”

     

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.