Vatan Partisi: Seçim barajı tamamen kaldırılmalıdır

Vatan Partisi: Seçim barajı tamamen kaldırılmalıdır

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bedri Gültekin, Ulusal Kanal'da Umut Tezerer'in sunduğu Gün Ortası programında Muhabir Gürkan Demir'in sorularını yanıtladı.

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bedri Gültekin, Ulusal Kanal'da Umut Tezerer'in sunduğu Gün Ortası programında Muhabir Gürkan Demir'in sorularını yanıtladı.
 

Mehmet Bedri Gültekin şunları söyledi:
Seçim barajı olayına biz en başından beri Türkiye'nin ihtiyaçları açısından bakıyoruz. Türkiye bugün ABD ile ile karşı karşıyadır. Milletin bütün kesimlerinin birleştirilmesi zorunluluğuyla karşı karşıyadır. Türkiye'nin tamamını kapsayan bir meclis Türkiye'nin yararına olacaktır.

Seçim barajı tamamen kaldırılmalıdır.
Milletin meclisi, milletin bütün kesimlerinin temsil edilmesi gereklidir. Türkiye ölüm kalım savaşı verdiği Kurtuluş savaşı yıllarında mecliste bütün siyasal eğilimlerden insanlar vardır. Türkiye'nin toprak bütünlüğünün yanında olmayanlar dışında bütün siyasi fikirler mecliste olmalıdır. Ancak tek parti yönetimiyle Türkiye'nin yönetileceği fikri yanlıştır. Türkiye uzlaşmayla da yönetilir. En iyi sistem 1960'lı yıllarda uygulanan Milli Bakiye sistemidir.

 

Bahçeli'nin çıkışıyla ilgili, "Sebeb ne olursa olsun sonuç olarak Türkiye için gereklidir. İkincisi Türkiye'deki son gelişmelerden dolayı MHP içinde barajın kalkması gereklidir. Sebep ne olursa olsun barajın kalkması çabası önemlidir."
 

DARALTILMIŞ BÖLGE MİLLETİN YARARINA DEĞİLDİR

Seçim sistemiyle ilgili, kamuoyu yoklamalarından çıkan sonuç AKP'nin yüzde 35'lerde olduğu görülüyor. AKP en az oyla en fazla milletvekili çıkarmanın arayışında. Dar bölge, daraltılmış bölge sistemleri bunun arayışıdır. Milletin temsiliyetini azaltacaktır. Bu arayışlar Türkiye'nin çıkarına değildir. Daraltılmış bölge, 5-6 milletvekilinin seçildiği her bölge bir seçim bölgesi olsun ve birinci olan parti tüm vekillikleri alsın bu arayış AKP'nin en az oyla daha çok milletvekili alma çabasının arayışıdır.

ERKEN SEÇİM TARTIŞMALARI

Bugün hiçbir veri yakın zamanda seçim yapılacağını göstermiyor. Yerel seçimlerle beraber diğer seçimler yapılabilir. AKP yerel seçimlerde avantajlı olmadığı bir seçimi öne alıp, Cumhurbaşkanlığı seçimine gitmek istemez. Dolayısıyla yerel seçimlerle genel seçim birleştirilmesi beklenmelidir. Bunun dışında erken bir seçim gündemde görünmüyor. Belediye Başkanlarının değişimi de erken seçim olmayacağının göstergesi. AKP seçimlere kadar gerekli düzenlemeleri yapmaya çalışıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.