Vatan Partisi’nden CHP kurultayı açıklaması

Vatan Partisi’nden CHP kurultayı açıklaması

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Serdar Üsküplü, 37’inci CHP Genel Kurultayı’nda Fetö’den hiç bahsedilmediğine dikkat çekerek Kılıçdaroğlu’nun “PKK, FETÖ, Abdullah Gül, Babacan ve Davutoğlu ile ittifak planına evet diyor musunuz?” diye sordu

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Serdar Üsküplü, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisinin 37. Genel Kurultayı’nda ilan ettiği “ittifak temelinde iktidar manifestosunu” hakkında bugün basın açıklaması yaptı. Vatan Partisi İstanbul İl Merkezi’nde yapılan açıklamada Üsküplü manifestonun, ittifak kurmak istenilen güçlerle birlikte değerlendirildiğinde Kılıçdaroğlu’nun ABD’nin Türkiye için iktidar planlarında görev aldığını belirtti.

 

ABD’nin planına uygun olarak Kılıçdaroğlu’nun PKK-HDP ve FETÖ ile birlikte mevcut hükümeti yıkma hedefini açıkladığını belirten Serdar Üsküplü, PKK’nın bu yolla can çekişmekten kurtarılmak ve iktidar ortağı yapılmak istendiğini kaydetti. Üsküplü, Kılıçdaroğlu’nun konuşmasında özellikle Selahattin Demirtaş’a özgürlük istemesinin, kayyumlara karşı çıkmasının, açılıma dönüş mesajları vermesinin, CHP Lideri’nin birlikte iktidar olmak istediği HDP-PKK açısından önemli olduğunu vurguladı. Üsküplü, ABD’nin planına uygun olarak Kılıçdaroğlu’nun PKK-HDP ve FETÖ ile birlikte iktidar olmak istediğini bunun için de PKK’yı can çekişmekten kurtarma peşinde olduğunu söyledi:

 

PKK’YI KURTARMA PROGRAMI

“Kemal Kılıçdaroğlu’nun ilan ettiği programın merkezinde PKK’ya karşı silahlı mücadeleyi durdurmak, böylece PKK’yı Türk Ordusunun süngüsünden kurtarmak bulunuyor. Kılıçdaroğlu, açıkladığı ‘iktidar manifestosunda’, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ve Polisimizin bölücü terör örgütü PKK’ya karşı yürütmekte olduğu silahlı mücadelenin adını bile anmıyor. Terör örgütünün silahla bastırılmasına karşı bir konumda bulunduğunu ilan ediyor. Çözümü, kendi iktidarlarında demokrasi temelinde ve TBMM eliyle sağlayacaklarını vurguluyor.  Böylece Kılıçdaroğlu, bugün can çekişmekte olan PKK’yı Türk Ordusunun süngüsünden kurtarma planını açıklamış olmaktadır.”

Kılıçdaroğlu‘nun ‘Bir araya gelerek çözeceğiz, birlikte mücadele edeceğiz.’ ifadesi, HDP’nin 1 Haziran’da yaptığı ‘Hep Birlikte Demokratik Geleceğe’ çağrısının kabul edildiğini göstermektedir.

 

FETHULLAH GÜLEN SÖYLEMİ

Üsküplü, şunları söyledi: “Kılıçdaroğlu’nun konuşmasında tek bir kez bile FETÖ’yle mücadele ifadesi geçmezken Fethullah Gülen’in, Cumhurbaşkanı Erdoğan için 2013’ten bu yana sık sık kullandığı ‘Firavun’ ve ‘Nemrut’ ifadesi kullanılmıştır. Kılıçdaroğlu ‘Firavunların ve Nemrutların iktidarını yıkacağız.’ sözleriyle Fethullah Gülen’in söylemini aynen tekrar etmektedir.”

 

KILIÇDAROĞLU’NUN SÖYLEMİ ŞİDDET ÇAĞRIŞTIRIYOR

Üsküplü, CHP Lideri’nin Erdoğan iktidarını yıkmak için şiddeti öne çıkaran ifadeler kullandığının altını çizdi: “Kılıçdaroğlu, ‘Adalet Yürüyüşünde, önümüzdeki duvarı yıkacağız demiştim… O duvarı şimdi dostlarımızla birlikte ve milletimizin ferasetiyle parça parça yıkacağız.’ diyerek şiddet çağrıştıran bir çağrı yapmaktadır. Siyasi dilde, iktidara son vermek, iktidarı indirmek, iktidardan kurtulmak gibi ifadeler kullanılabilir, ancak ‘yıkmak’ ve ‘parçalamak’ gibi sadece şiddet hatırlatan eylemlerin vurgulanması, dikkat çekmektedir. Kılıçdaroğlu, ‘Önümüzdeki ilk seçimlerde dostlarımızla birlikte iktidar olacağız’ ‘En geç 2023’te cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandıracağız.’ demektedir. Hedeflerini ‘baskıcı bir yönetim’ ve ‘tek adam rejimi’ olarak niteledikleri iktidarı, bir ittifakla devirmek ve ‘demokrasiyi getirmek’ olarak açıklamıştır.   

 

İTTİFAKA “EVET” Mİ?

Üsküplü hem CHP ye hem de İYİ Parti’ye önemli sorular yönetti: “Artık gizlisi ve saklısı kalmamıştır. CHP Örgütü ve tabanı, Kılıçdaroğlu’nun PKK, FETÖ, Abdullah Gül, Babacan ve Davutoğlu ile ittifak planına evet diyor mu?”

 “Millet İttifakının ortağı olan İYİ Parti, CHP’nin ilan ettiği PKK, FETÖ, Abdullah Gül, Babacan ve Davutoğlu ile ittifak planına evet diyor mu? Aynı soru Saadet Partisi için de geçerlidir. İYİ Parti, ABD’nin Tayyip Erdoğan hükümetini PKK ve FETÖ ile birlikte yıkıp, Atlantik denetiminde iktidar kurma projesinde yer alacak mıdır? CHP örgütü bu plana evet diyecek midir?”

Üsküplü son olarak ABD’nin ve Amerikancı güçlerin Türkiye’de kaybedeceğinin söyledi:  “Kılıçdaroğlu ‘Yeni bir siyaset anlayışını başlattık’ ifadesiyle ‘Millet İttifakının’ yeni bir döneme girdiğini, CHP’nin Atlantikçi iktidar için PKK ve FETÖ’yle aleni ittifaka hazır olduğunu açıklamaktadır.  

LÜTFEN BU LİNKİMİZİ TIKLAYARAK YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.