Vatandaş bedava yemek için 'Mevlüt bulma' grubu kurdu

Vatandaş bedava yemek için 'Mevlüt bulma' grubu kurdu

Yemekli mevlüt bulma gruplarının üye sayısı binleri aştı. Yemek menüleri ve yemekli mevlütlerin adresleri paylaşılıyor.

Açlık ve yoksulluk sınırı geçtiğimiz aylarda belirlenen asgari ücretin şimdiden altında kalırken, yaşam maliyeti her geçen gün artmaya devam ediyor. Gıda enflasyonunun yükselişi durdurulamıyor, yemekhane ücretleri zamlanıyor... Kısacası vatandaşlar, en temel ihtiyaçlardan olan gıdaya ulaşamıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şimdi birileri çıkıp, 'Aç kaldık' diyor. Vicdansızlık yapmayın. Ne aç kaldın? Aç kalan falan yok. Dürüst ol, samimi ol" diye dursun, vatandaşlar beslenebilmek için mevlüt ve düğünlerde dağıtılan yemeklerden haberdar olabilmek için sosyal medya üzerinden birçok şehirde "mevlüt ve düğün bulma" grupları kuruyor.

Üniversiteler de milyarlarca liralık bütçelerinden, öğrencilerin yemek ücretlerine gerekli payı ayırmadı. Son aylarda birçok üniversitenin yemekhane ücretine yüzde 100 ila yüzde 200 oranında zam yapıldı.

Haber Sol'dan Yalçın Cuğ'un haberine göre Asgari ücretin alım gücü karşısında erimesi, gıda enflasyonunun yükselmesi, üniversite yönetimleri tarafından yemek ücretlerine yeterli payın ayrılmamasının ardından vatandaşlar, en temel ihtiyaçlarından olan beslenmeyi karşılayabilmek için mevlüt ve düğünlerde dağıtılan yemeklere ulaşmaya çalışıyor.

Sosyal medya platformlarında, Ankara, İstanbul, İzmir başta olmak üzere birçok farklı şehire yönelik "mevlüt ve düğün bulma" grupları kuruldu. Söz konusu gruplarda yemek dağıtımı yapılan mevlüt, düğün, nişan, sünnet düğünü gibi etkinliklerin konumu, yemek menüsü ve davetiyeleri paylaşılıyor.

Grupların bazılarında üye sayıları 30 bini aşmış durumda. Gruplarda paylaşımda bulunan profillerin yaş skalası ise oldukça geniş. Gruplarda yer alan vatandaşların arasında lise ve üniversite öğrencileri, işçiler ve emekliler bulunuyor.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.