Vatandaş isyanda... Zamları TÜİK bile gizleyemiyor...

Vatandaş isyanda... Zamları TÜİK bile gizleyemiyor...

Enflasyon rakamlarıyla oynadığı iddia edilen TÜİK'in verileri bile mutfağın yangın yerine döndüğünü gösterdi. Verilere göre, geçen yılın şubat ayından bu yılın şubat ayına kadar geçen zamanda ayçiçek yağı yüzde 55.4, yumurta yüzde 52 zamlandı.

HER ŞEYİ YARIM ALIYORUZ”

Vatandaşlar zamlarla ilgili, "Her şeyi yarım yarım alıyoruz. Ne yiyoruz, ne içiyoruz kimsenin umurunda değil. Uzaya gidecekmişiz, saçma sapan şeylerle uğraşıyorlar. Millet aç. İşsizlik sigortası da bitiyor. Ne yiyeceğiz önce onu bir düşünsünler.” diyerek tepki gösterdi.

Markete girdiğinde, yumurta, peynir, sıvı yağ gibi temel  gıdaların etiketlerinde fahiş artışlar olduğunu gören vatandaşlar üç beş parça alışverişte 1000 lira harcamadan çıkamadıklarını söylüyorlar. Konuştuğumuz vatandaşlar tepkilerini, "İnsan emekli maaşıyla nasıl geçinecek bu hayat pahalılığı ile. Cumhurbaşkanı, bakanlar, devlet büyükleri bunlara el atması lazım. Çarşı pazar ateş pahası. Bir domates, biber bile ateş pahası. 8-10 liradan aşağı meyve yok.” diyerek dile getirdi.

Vatandaşlar, "Kısıtlı gitmediğimiz takdirde belli bir zaman sonra kredi kartları patlıyor. Yiyeceksek gezmiyoruz, gezeceksek yemiyoruz bu şekilde devam ediyoruz. Yüzde 50’den fazla zam gelmiş hissetmez miyim zamları? Bakıyorum, geçiyorum yapacak bir şey yok. Sadece bakıyoruz işte. Önceden kiloyla alıyordun şimdi gramla alıyorsun.” dediler.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.