Ve Bozdağ'dan ilk yorum

Ve Bozdağ'dan ilk yorum

Karara uyulacağını belirten Adalet Bakanı ve HSYK Başkanı Bozdağ "Anayasa Mahkemesinin bu dava  konu gündeminde olmamasına rağmen gündeminde değişiklik yaparak öne aldığını  görüyoruz. Belli ki bugüne kadar Anayasa Mahkemesi Başkanı'nı ve mahkemeyi bu işi  gündeme almaya zorlayan bir şey yoktu ama öyle anlaşılıyor ki sayın Başkanımıza  ivedi olarak bu konuyu gündeme almasını gerekli kılan başka şeyler oldu." diye konuştu.

 

 Bozdağ'ın mesajları şöyle:

 

-Yaptığımız düzenleme,  Anayasa'ya uygundur. İptal kararı bu yöndeki kanaatimi değiştirmemiştir. Ancak  elbetteki iptal kararına uyacağız

KARARLAR GERİYE YÜRÜMEZ

-Anayasa Mahkemesi kararları  geriye yürümez, Bugüne kadar yapılmış değişikliklerin geriye dönük ihyası mümkün  değildir yapılmış uygulamalar geçerlidir.


-Anayasa Mahkemesi'nin yapısıyla ilgili bir çalışmamız yok. Bireysel başvuru hakkı olmayan insanların başvurusu kabul edip karara bağlaması kanuna açıkça aykırıdır. Biz Anayasa Mahkemesi yanlış yaptı deme hakkına sahibiz. Kararlarına elbette uyacağız ama yanlış yaptığı zaman da söyleyeceğiz. 

ANAYASA MAHKEMESİ'NİN TWITTER HESABI

-İşin doğrusu ben Anayasa Mahkemesi'ni böyle tartışmaların tam ortasına oturtulmasını doğru bulmuyorum. Anayasa Mahkemesi'ni siyasal tartışmalar dışında kalırsa o kadar iyi olur. Ama son günlerde Anayasa Mahkemesi Türkiye'deki siyasal tartışmaların tam göbeğinde.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.