Ve Cindoruk ortaya çıktı 'Bu bir intikam seçimi'

Ve Cindoruk ortaya çıktı 'Bu bir intikam seçimi'

Her seçimde açıklamalarıyla ortamı geren Eski TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk, "Bu seçim parlamenter demokrasinin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nden intikam seçimidir" dedi.

Neredeyse her seçimde yaptığı açıklamalarıyla ülkede ortamı geren Eski TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk, 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin yaptığı açıklamada da adeta nefret üretti.

BU SEÇİM İNTİKAM SEÇİMİDİR  

Cindoruk yaptığı açıklamada bu seçimlerin bir intikam seçimi olduğunu iddia ederek, "Bu seçim Cumhuriyetin kurucu rejimi parlamenter demokrasinin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nden intikam seçimidir. Türkiye’de merkez sağın bu hale gelmesinin nedeni Demirel ve Özal’ın partilerini bırakıp Cumhurbaşkanlığı koltuğuna geçmesidir" dedi.

Cindoruk ayrıca AK Parti’nin  üç büyük şehirde de kaybedeceğini iddia ederek, Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın mal beyanında bulunmadığını belirterek, "Binali Yıldırım'ın da diğer adaylar gibi, Mansur Yavaş gibi mal beyanında bulunması gerekiyor" dedi.

MERKEZ VALİSİ İDDİASI

CHP’nin kanalı olarak bilinen Halk TV'de konuşan Cindoruk provokatif açıklamalarını daha da ileriye götürerek “CHP, Ankara, İstanbul ve İzmir’de ilçelerde başarılı olmuş belediye başkanlarını aday yaptı. AK Parti ise eski bakanları yaptı. Bunun anlamı şudur. Bu şehirleri Cumhurbaşkanı olarak ben yöneteceğim diyor. O zaman bunlara merkez valisi demek lazım" ifadesini kullandı.

SİYASETCAFE.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.