Ve Erkan Mumcu ortaya çıktı "Erdoğan'ı Gül'e Arınç mecbur etti"

Ve Erkan Mumcu ortaya çıktı "Erdoğan'ı Gül'e Arınç mecbur etti"

2005 yılında AK Parti'den ayrılarak Anavatan Partisi'nin başına geçen eski Bakan Erkan Mumcu sessizliğini bozdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz hafta eski Bakan Ali Babacan önderliğindeki siyasi oluşum ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun çıkışa hazırlandığı siyasi hareket için geçmişte AK Parti içinde olup yollarını ayıranlar için "tarih oldular" ifadelerini kullanmıştı.

2005 yılında AK Parti'den ayrılarak Anavatan Partisi'nin başına geçen eski Bakan Erkan Mumcu Oda TV Haber Müdürü Barış Terkoğlu'na konuştu.

Uzun süren suskunluğunun gerekçesini "konuşacak mecra bulamamak" ifadeleriyle açıklayan Erkan Mumcu, Ergenekon savcılarının kendisinin adına iddianamelerde yer verdiğini ancak bunu tehdit olarak algılamadığını söyledi.

2004 yılında Bakanlar Kurulu'nda "paralel devlet yapılanması kurulduğunu" söylediğini anlatan Mumcu, 2007 yılında seçimlere sokulmamasını "kumpas" kavramıyla açıkladı.

2007 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçimindeki krizi için "367 kumpası" ifadesini kullanan Mumcu, krizin 2005'te hazırlandığını ve operasyonun içerisinde FETÖ'nün de olduğunu söyledi. 367 krizinin Recep Tayyip Erdoğan'a karşı Abdullah Gül seçeneğini ortaya çıkarmak için hazırlandığını ifade eden Mumcu, operasyonun içerisinde Bülent Arınç'ın da olduğunu iddia etti. "O koalisyonun hala çalıştığını düşünüyorum" diyerek bugüne gönderme yaptı.

Mumcu, ANAP-DYP koalisyonunun bozulması sürecinde Mehmet Ağar'ın şantaja uğradığına inandığını söylerken, Ağar'ın bu sayede Susurluk davasından kolay yolla kurtulduğunu iddia etti.

2007 yılında Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı adayı olması durumunda ona oy vereceklerini Erdoğan'a söylediğini anlatan Mumcu, "bir aile içi suç yaşandı hala örtmeye çalışıyorlar" yorumunu yaptı.

Erdoğan ile dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın bir mutabakat kurduğunu ancak mutabakatı Arınç-Gül ikilisinin bozduğunu söyleyen Mumcu, "Arınç, Erdoğan'ı Gül'e mecbur etti" tespitinde bulundu.

Ergenekon operasyonlarını 2004 YAŞ kararlarında alınan Özel Kuvvetler Komutanlığı'nın Kolordu Komutanlığı'na çıkarılması kararının tetiklediğini söyleyen Mumcu, operasyonla ordunun ABD inisiyatifi dışına çıkmasının engellendiğini iddia etti. "Asıl hesap vermesi gereken adam Abdullah Gül" diyen Mumcu, Gül için "Majestelerinin valisi" ifadesini kullandı. Mumcu, "yanlışıyla eğrisiyle doğrusuyla Tayyip Erdoğan daha hakiki bir adam ama öteki arkadaş (Gül) öyle değil" dedi.

 

 

ERKAN MUMCU KİMDİR?

Erkan Mumcu, 1963 yılında Isparta'nın Yalvaç ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Isparta ve İstanbul'da çeşitli okullarda tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Mumcu, tekstil sektöründe de bir süre faaliyet gösterdi.

1995 yılında Anavatan Partisi'nde politikaya atılan Erkan Mumcu 20. dönem Isparta Milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girdi. Parlamento'da Araştırma Komisyonu Başkanlığı, Adalet ve Anayasa Komisyonlarının yanı sıra çeşitli araştırma ve soruşturma komisyonlarında da üye olarak görev aldı. 1995-1996 yıllarında Anavatan Partisi Genel Başkan Danışmanı olan Mumcu, 1997-1998 yılları arasında Anavatan Partisi Genel Sekreteri olarak partisinin karar organında yer aldı. Mumcu, yine 1998 yılı sonundan 1999 yılı Haziran ayına kadar partisinde Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.

Haziran 1999'da kurulan Türkiye Cumhuriyeti 57. Hükümeti kabinesinde Turizm Bakanı olarak yer aldı. 3 Kasım 2002 seçimlerinde AK Parti'den milletvekili oldu. Milli Eğitim Bakanlığı'nın ardından, Kültür ve Turizm Bakanlığı yapan Erkan Mumcu 15 Şubat 2005'de bakanlık görevinden ve AK Parti'den istifa etti. Anavatan Partisi'ne dönen Mumcu, tek aday olarak girdiği 4.Olağanüstü Kongre'de Genel Başkanlık'a seçildi.

İngilizce bilen Mumcu, evli ve iki çocuk babasıdır.

 

SİYASETCAFE.COM

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.