Ve Koray Aydın konuştu, MHP adayını suçladı: Mersin’de ‘organize işlerinde’ HDP baskısı

Ve Koray Aydın konuştu, MHP adayını suçladı: Mersin’de ‘organize işlerinde’ HDP baskısı

Burhanettin Kocamaz’ın adaylık müracaatını vermediği için aday olamamasının sorumlusu olarak İYİ Parti içinden Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın gösterilmişti. Koray Aydın yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

RS FM'de yayınlanan Yavuz Oğhan'dan Bidebunudinle programına konuk olan Koray Aydın, Mersin'de Burhanettin Kocamaz’ın adaylık müracaatında bulunmaması üzerine yaşanan süreci değerlendirdi. Kendisine yönelik suçlamalara değinmeyen Aydın, Cumhur İttifakı’nın adayı MHP’li Hamit Tuna’yı işaret etti.

"SERVET KOCA’NIN KASITLI BİR İHMALİ VAR"

"Türkiye genelinde bütün ilçelerde başvuruları il ve ilçe teşkilatları seçim kuruluna teslim eder. Eğitimler verilir. Nasıl davranılacağı herkese anlatılır" diyerek yaşanan süreci değerlendiren Aydın, görevden alınan İl Başkanı Servet Koca'nın kasıtlı bir ihmali olduğunu ifade etti.
KORAY AYDIN HEDEF SAPTIRDI

Cumhur İttifakı'nın MHP'li Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamit Tuna'nın Aralık ayında söylediği iddia edilen "Burhanettin Kocamaz İYİ Parti'den de aday olamayacak" sözlerini gündeme getiren Koray Aydın, "Hamit Tuna Bey de sayın başkanımız için Aralık'ta İYİ Parti'den bile aday olamayacak diyor. Bunun altı dolu olmadan böyle bir iddiada bulunmak kolay değildir" dedi.

hamittuna1-001.jpg

HAMİT TUNA YALANLAMIŞTI

MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna ise “Kamuoyuna açık bir duyuru” yaparak, Burhanettin Kocamaz’ın da dillendirdiği bu sözleri kendisinin asla söylemediğini ifade ederek açıkça yalanlamış ve kendisine ait olmayan bu sözlerle yaşanan garipliği örtmek için yalanlar üzerine bir mağduriyet algısı yaratılmaya çalışıldığını açıklamıştı.

kocamaz-002.jpg

HDP’NİN ŞARTINA MAHKUM MU KALDILAR?

Daha önce arasında Mersin’in de bulunduğu 7 Büyükşehir’de aday çıkarmayacaklarını açıklayan HDP, geçtiğimiz günlerde İYİ Parti’nin aday gösterecekleri her yerde aday çıkaracaklarını ilan etmişti.

Siyaset kulislerinden yansıyan bomba bilgiye göre Burhanettin Kocamaz’ın İYİ Parti’den adaylığı CHP’yi alacağı HDP desteğini Mersin’de kaybetme ihtimalini doğurduğu ve bu yüzden “bir siyasi oyun kurularak” Kocamaz’ın İYİ Parti’den adaylığının gerçekleşmemesi sağlandığı ifade ediliyor.

İYİ Parti’nin de CHP’den gelen bu baskı neticesinde HDP’nin isteğine boyun eğdiği Burhanettin Kocamaz’ın adının İl Seçim Kurulu’na verilmediği ve bir mağduriyet algısı yaratarak Demokrat Parti adaylık formülü ile Mersin sorununun çözülmeye çalışıldığı söyleniyor.

Hakan Sönmez

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.