Ve Mustafa Sarıgül’de parti kuruyor 

Ve Mustafa Sarıgül’de parti kuruyor 

CHP'li Muharrem İnce'nin yeni parti kurma hazırlığı içerisinde olduğu iddiaları gündemdeki yerini korurken Mustafa Sarıgül'ün de “Yeni parti kurma” çalışmaları yaptığı iddia edildi.

CHP’de gerçekleştirilen Kurultay’ın yankıları devam ederken Muharrem İnce’nin yeni bir parti kurma hazırlığında olduğu hatta partinin kuruluşunu Hakkari’de yapacağı haberleri medyaya yansımış, İnce kamuoyunda büyük tartışma yaratan bu haberler sonrasında 48 saatlik suskunluğunu dün yaptığı açıklama ile bozarak “Hayırlı bir karar alırsam kamuoyu ile paylaşırım” diyerek iddiaları yalanlamamış ve yeni parti konusunda kapıyı aralık bırakmıştı.

İnce etrafında yaşanan bu “Yeni parti” haberleri tartışılmaya devam ederken Ankara ve İstanbul’daki siyaset koridorlarına bir başka ismin daha “Yeni parti kurma” çalışmaları içerisinde olduğu bilgisi yansıdı.

 

SARIGÜL DE PARTİ KURUYOR

 

Mustafa Sarıgül kurmayları ile bir araya gelerek “Yeni parti kurma” çalışmaları noktasında çeşitli istişarelerde bulunmaya başladı.

Kulislere yansıyan iddialara göre Sarıgül’ün özellikle CHP yönetiminin politikalarına tepkili CHP seçmeni ve İYİ PARTİ’nin tabanına hitap edecek yeni bir parti kurma konusunda çalışmalara başladığı ifade ediliyor.

Kulislere yansıyan bir başka iddia ise Sarıgül’ün sıfırdan bir parti kurmak yerine seçime girme yeterliliği olan bir partinin başına geçme seçeneğini de masasında tuttuğu.Sarıgül’ün bu bağlamda aklında DSP’nin olduğu ifade edilirken DSP yönetimi ile Sarıgül arasında bu yönde bir görüşmenin yapılıp yapılmadığı,DSP yönetiminin Sarıgül’ün bu fikrinden haberdar olup olmadığı noktasında bir bilgi bulunmuyor.

Hatırlanacağı üzere son yerel seçimlerde Sarıgül DSP’nin Şişli Belediye Başlan adayı olarak seçime katılsa da seçimi kazanamamış, Sarıgül’ün DSP’ye katıldığı o dönemde de ilerleyen süreçte Sarıgül’ün partinin başına geçeceği iddia edilmişti.

Geçtiğimiz yıllarda Türkiye Değişim Hareketi ile başlattığı çalışmalarında son aşamaya kadar gelen hatta partileşme noktasında yeni partinin genel merkezini dahi tutan ancak daha sonra parti kurmaktan vazgeçen Sarıgül’ün son “Yeni parti” iddialarına nasıl yanıt vereceği ise merak konusu…

 

 


 

Kaynak:haberalternatif.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.