VE SAVAŞ BAŞLADI! Rusya İdlib'i vurdu

VE SAVAŞ BAŞLADI! Rusya İdlib'i vurdu

Londra merkezli İnsan Hakları Gözlemevi, Rus savaş uçaklarının Suriye'de muhaliflerin kontrolündeki son vilayet olan İdlib'e hava saldırısına başladığını duyurdu.

Rus savaş uçakları Suriye'de 22 gün aradan sonra İdlib bölgesine hava harekatı düzenledi. Bu periyotta Esad rejimine bağlı savaş uçakları İdlib'de bazı noktalara hava saldırıları düzenlemişti.

ABD Başkanı Donald Trump'ın İdlib ile ilgili attığı tweetten sonra bölgede ciddi bir hareketlilik başlamış durumda. Rusya'nın hava saldırısının Cisr Eş-Şuğur bölgesini hedef aldığı belirtildi.

Suriye'de Esad karşıtlarının elinde kalan son büyük şehir olan İdlib, son günlerde dünya kamuoyunun gündeminde geniş yer tutarken, Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği gibi kurumlar Esad rejimi ve müttefiklerini olası bir operasyonun tehlikelerine karşı uyarmıştı. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yaptığı açıklamada bölgeye yönelik askeri bir operasyonun 'ciddi bir felakete' yol açabileceğini söylemişti. Tarafların siyasi çözüm arayışı için gözler 7 Eylül'de Tahran'da yapılacak Erdoğan, Putin, Ruhani zirvesine çevrilmiş durumdaydı.

siyasetcafe.com

 

Kaynak:Habertürk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.