Vegan beslediği bebeği ölen anneye müebbet hapis!

Vegan beslediği bebeği ölen anneye müebbet hapis!

ABD'de vegan beslenen bir anne 18 aylık bebeğine de vegan beslenme uyguladıktan sonra bebeğin hayatını kaybetmesiyle cinayetten suçlu bulundu.

Beslenme gereksinimini hayvansal gıdaları yemeyerek karşılayan veganlardan olan Sheila O'Leary adlı kadın, 18 aylık bebeği Ezra O'Leary'yi meyve, sebze ve anne sütü ile beslemiş ve oğlunun ölümüne neden olmuştu. 2019 senesinde meydana gelen bu olay ABD'de karışıklığa neden olmuştu.

Olayın sonrasında yargılanan Sheila O'Leary hakkında karar çıktı. Mahkeme oğlunun ölümüne sebep olduğu suçlamasıyla yargıladığı anneyi, müebbet hapis cezasına çarptırdı.

 

KASTEN ADAM ÖLDÜRMEKLE SUÇLANDI


Öte taraftan O'Leary, birinci derece cinayetin haricinde ağır çocuk istismarı ve kasten adam öldürmekle itham edilmişti.

Ayrıca kadının hapiste tutuklu olan eşi Ryan Patrick O'Leary'nin de aynı suçlardan ceza alması bekleniyor.

 

ÇİĞ MEYVE VE SEBZE YEDİRDİ


Olay hakkında düzenlenen raporlara göre çift yürümeye başlayan çocuklarına anne sütü, çiğ meyve ve sebze yedirdi.

Polis ekiplerine göre 18 aylık erkek çocuk 8 kilogram ağırlığında iken yaşamını yitirdiği Eylül 2019'da 7 aylık bir bebekle aynı kilodaydı.

ABD yargısına göre O'Leary'nin 3 ve 5 yaşlarında yetersiz beslenen iki çocuğu daha var. Mahkeme kayıtlarına göre, Virginia'da daha önceki bir yetersiz beslenme olayında ise bir çocuk biyolojik babasına verilmişti.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.