Veliler dikkat! Bütün okullarda zorunlu oldu: Eğitimde flaş uygulama

Veliler dikkat! Bütün okullarda zorunlu oldu: Eğitimde flaş uygulama

Milli Eğitim Bakanlığı, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin velilerini ilgilendiren önemli bir karara imza attı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte okullarda alınacak tedbirleri açıkladı.

MEB'in duyurusuna göre, bütün özel öğretim kurumlarında karekod kimlik tanımlaması zorunlu hale getirildi. Veliler, bu karekodları telefonlarında bulunan karekod okuyucuları ile tarayarak kurumların izinli olup olmadığını kolayca öğrenebilecekler.

Karekod uygulaması, özellikle izinsiz kursların önüne geçmeyi ve öğrencilerin mağduriyetini engellemeyi hedefliyor. MEB, karekodların özel öğretim kurumu tabelalarında yer almasını da zorunlu kıldı.

Karekodların içeriği oldukça detaylı olacak ve özel öğretim kurumunun adı, kurum kodu, türü, açılma tarihi, adresi, adres kodu, kurucu bilgileri, bina kontenjanı, eğitim ve öğretim desteği kontenjanı (özel okullar için), yatılılık kontenjanı (varsa), uyguladığı program türleri ve kontenjanları ile takviye kursu, yemek, kahvaltı, servis, pansiyon, yatakhane, kitap-kırtasiye, kıyafet, etüt ve benzeri hizmetler karşılığı alınan ücret bilgilerini içerecek.

 

KAREKOD UYGULAMASI NE İŞE YARAYACAK?

 

Karekod uygulamasının bir diğer avantajı ise okullarda önemli düzenlemelerin yapılması olacak. Okul girişlerinde bulunan karekodlar sayesinde veliler ve öğrenciler okulun fiziki durumu, eğitim kadrosu, akademik başarıları, sosyal faaliyetleri ve diğer bilgilerine kolayca erişebilecekler. Ayrıca, okulların güvenlik sistemleri de karekodlar ile entegre edilerek okula giriş-çıkış yapan kişilerin kimlik bilgileri kaydedilecek. Bu sayede hem okulların güvenliği artırılacak hem de veliler çocuklarının okula devam durumunu takip edebilecekler.


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.