Venedik’te Türk rüzgarı

Venedik’te Türk rüzgarı

Türkiye’nin genç yetenekleri Cemal Aliyev, Elvin Ganiyev, Iraz Yıldız, Berfin Aksu ve Kenan Tatlıcı 76. Venedik Film Festivali sırasında verdikleri resitaller ile dinleyicilerden büyük alkış aldılar

ÇEV Sanat’ın ‘Genç Yetenekler Projesi’ kapsamında eğitimlerine devam eden isimler bu defa 76. Venedik Film Festivali sırasında sergiledikleri performanslarla Avrupalı müzikseverleri kendilerine hayran bıraktılar.

 

Cemal Aliyev, Elvin Ganiyev, Iraz Yıldız, Berfin Aksu ve Kenan Tatlıcı, San Clemente Palace Kempinski’de 29-30-31 Ağustos ve 5-6-7 Eylül tarihlerinde resitaller verdi. Dinleyicilerin büyük ilgi gösterdiği resital programında  Genç Yetenekler, S. Rachmaninov  (Trio Elegiaque no:1 ve Moment Musicaux), J. Brahms (Hungarian Dance no: 4), J. Haydn (Trio in G majör- Gpsy), Fazıl Say (Paganini Jazz Variations, Nazım Ballade, op.12 no1), P.I. Tchaikovsky (Valse Sentimentale, Handel- Halvorsen (Passacaglia) ve F. Schubert (Standchen) gibi sanatçıların eserlerini seslendirerek Venedik’te klasik müzik rüzgarı estirdiler.

 

ÇEV SANAT GENÇ YETENEKLER PROJESİ

1994 yılında kurulan Çağdaş Eğitim Vakfı (ÇEV) ülkemizde eğitim, öğretim, kültür ve sanat alanlarında çok sayıda proje gerçekleştirerek, ilköğretimden üniversiteye kadar 35 bini aşkın öğrenciye karşılıksız burs vermiş ve vermeye devam ediyor.

‘Genç Yetenekler’ Projesi Çağdaş Eğitim Vakfı çatısı altında ve Berrin Yoleri öncülüğünde 2009 yılında hayata geçti. Cihat Aşkın, Fazıl Say, İbrahim Yazıcı ve Bülent Evcil’den oluşan Sanat Kurulu’nun danışmanlığında yapılan seçmeler sonucunda belirlenen 42 üstün yetenekli genç müzisyen Genç Yetenekler Projesi kapsamında eğitimlerini sürdürüyor. Vakıf, ülkemizdeki yetenekli gençleri keşfederek, onların müzik eğitimlerine destek olmaya devam ediyor.

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.