Verdi’nin eseri Süreyya Opera Sahnesi’nde

Verdi’nin eseri Süreyya Opera Sahnesi’nde

Verdi’nin eseri Süreyya Opera Sahnesi’nde İstanbul Devlet Opera ve Balesi, Giuseppe Verdi’nin önemli bestesi, ‘Messa da Requiem’i 9-10 Kasım tarihlerinde Kadıköy Süreyya Operası Sahnesi’nde seslendirmeye hazırlanıyor

İlk kez 1874 tarihinde Milano’daki San Marco Kilisesi’nde seslendirilen ‘Requiem’, Verdi’nin en önemli ve büyük yankı uyandıran çalışması olarak literatürde yerini aldı.

 

 

‘Requiem Mass’ olarak da adlandırılan ‘Requiem’, İtalya’nın önemli ismi,  şair ve oyun yazarı Alessandro Manzoni’nin ölümünün ardından tüm ülke yas tutmasını konu alır ve  Verdi de  bu kaybın ardından ağıt olarak ‘Messa da Requiem’i bestelemiştir.

 

 

En çok seslendirilen ve en tanınmış koral eserlerden biri olma unvanına sahip olan eserin seslendirileceği konserin orkestra şefi, Zdravko Lazarov, koro şefi ise Volkan Akkoç.

 

 

Solistler;  ‘Soprano’ Perihan Artan ve Evren Ekşi , ‘Mezzosoprano’ Aylin Ateş ve Barbora Hitay, Tenor Bülent Külekçi ve Aydın Uştuk ve ‘Bas’ Suat Arıkan değişimli olarak sahnede olacaklar.

 

 

Eser, 9 Kasım 2019 Cumartesi ve 10 Kasım 2019 Pazar saat: 16.00’da Süreyya Operası Sahnesi’nde seyircileri ile buluşacak.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.