Vergi rekortmeni iş insanı ‘fakir kağıdı’ aldı!

Vergi rekortmeni iş insanı ‘fakir kağıdı’ aldı!

Bartın'da 2015-2016 yılında vergi rekortmenleri arasına giren iş adamı Mehmet Bulut, devletten alacaklarını tahsil edemedi. Salgın nedeniyle hiç bir iş yapamadığını ve geçinemediğini ileri süren Bulut, fakir belgesi aldı.

Bartın’da yaşayan ve inşaat işleri yapan Mehmet Bulut, 1999 yılında şahıs firması olarak ticaret hayatına başladı. 10 yıl sonra Özbulut Yapı İnşaat Ltd. Şti adında bir şirket kurarak, Karadeniz şehirlerinde peş peşe aldığı devlet ihaleleriyle dikkatleri üzerinde topladı.

Firma, Bartın-Zonguldak-Düzce üçgeninde aldığı devlet ihaleleriyle hızla büyüyerek milyonlarca lira ciro yapan büyük bir firma haline geldi. Şirketini sekiz kardeşiyle birlikte yürüten Trabzonlu iş insanı; Bartın'da üniversite, Devrek ve Çaycuma'da belediye binaları, Zonguldak'ta Özel İdare binası, Amasra’da konutlar üreterek özel projelere de imza attı.

VERGİ REKORTMENLERİ ARASINA GİRDİ

İçinde bulunduğu parlak dönemde 2015 yılında Bartın vergi rekortmenleri listesine üçüncü sıradan girerek Maliye Bakanlığı'ndan teşekkür beratıyla ödüllendirilen Mehmet Bulut, 2016'da listenin ilk altısı içinde yer aldı.

Futbola olan merakından dolayı girdiği Bartınspor kongresinde oy birliğiyle başkan seçilen Bulut, iş dünyasından sonra spor camiasında da en çok konuşulan ismi oldu.

Ancak, 2016 yılında “büyük başkan” sloganlarıyla başlayan serüven “yönetim istifa” sloganıyla son buldu.

BRUNSON KRİZİ VE PANDEMİ

2018 yılında yaşanan Rahip Andrew Brunson kriziyle doların yükselmesi Mehmet Bulut’un işlerini de bozdu. 18 devlet kurumundan alacağı olan 13.5 milyon TL’yi tahsil edemedi. Çekleri yazılmaya, bankalara verilen teminat mektupları yanmaya başladı. Alacaklılar kapıya dayandı.

Mehmet Bulut bir şekilde borçlarını ödemeye çalışırken corona virüsü patlak verdi. Borçlar ödenmeyince 5 yıl hapis cezasına çarptırılıp, yaklaşık 40 milyon liralık haciz işlemlerine maruz kaldı. Cezaevine girdi ancak pandemi nedeniyle bir gün kalıp evine gönderildi.

SEBEP OLANLARI ALLAH’A HAVALE EDİYORUZ

Sözcü'den İsmail Akduman'ın haberine göre bütün mal varlığı üzerinde haciz olan ve yaklaşık 20 milyon lira borcu bulunan Mehmet Bulut, geçinemediğini belirterek mahalle muhtarına fakir kağıdı almak için başvuru yaptı.

Ardından da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın yardımlarından faydalanmaya başladı. Mehmet Bulut, sosyal medya hesabından, aldığı fakir kağıdını ve vergi rekortmeni ödülünü paylaştı, şu ifadeleri kullanarak AKP’den istifa ettiğini açıkladı:

“20 yıllık ticari hayatımızın Brunson ekonomik krizine kurban edilen ülkemizin sahipsiz iş adamının 3 yılda gelinen hazin sonu. Dik yürüyeceğiz eğilmeyeceğiz! Sebep olanları Allah'a havale ediyoruz.”

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.