Veryansıntv'de 'Gizli HDP'li var iddiası

Veryansıntv'de 'Gizli HDP'li var iddiası

Veryansıntv yazarı Yavuz Alogan'ın Osman Kavala'nın ve Selahattin Demirtaş'ın içerde yatmasını 'haksızlık' olarak değerlendiren yazıları tartışmalara neden oldu.

Veryansıntv'nin iddialı çıkışını ve sahibi Nihat Genç'in her konuşmasında  'ODATV, Kavala ve Demirtaş'ı destekliyor' suçlamalarını düşününce, Veryansıntv'deki 'sol' kökenli yazarın yazıları 'tuz da koktu' dedirtti.

'Cumhuriyetçi', 'Atatürkçü',  'anti-PKK'ci' veryansıntv'nin köşe yazarının yazdığı kimi yazılar, veryansın okurlarında şaşkınlığa neden olduğu bildirildi.

Yazar Kaan Arslanoğlu, insanbu.com sitesinde "Yavuz Alogan yazıları 3. yolcu değil gizli HDP’ci" başlıklı yazısında, eski Aydınlık yazarı da olan Alogan'ın yazılarını tek tek ele alarak her yazısında adeta 'takiyye' yaptığını kanıtladı.

"Alogan 'HDP, AKP’ye karşı ittifakın içinde mutlaka bulunmalı' diye kelimesi kelimesine bir şey yazmamış hakikaten. Ancak pek çok tarihte, esasen ve tamamen bu anlama gelecek çok sayıda şey yazmış. O mantık düzeneğini yukarıda özetledim. Şimdi örnekleri çalışmaya başlayalım." diye yazan Arslanoğlu Alogan'ın hem öyle hem böyle ama aslında hep HDP'ye yontan yazılarından örnekler veriyor.

Kaan Arslanoğlu'nun yazısında, Alogan'ın daha da ileri giderek, Nihat Genç'in kanlı bıçaklı göründüğü Demirtaş ve Osman Kavala'ya adeta özgürlük bayrağı açtığı sergileniyor.

Arslanoğlu'nun örneklerinde, Yavuz Alogan'ın yazılarının tümünde "subliminal" biçimde HDP'nin mutlaka Millet İttifakı içinde tutulması öğütleniyor. "Elbette HDP kapatılmalıdır" diyen yazılarındaki tüm yollar bile son tahlilde HDP'ye çıkıyor.

"Tuz da koktu dedirten" ve Kaan Arslanoğlu'nun örneklediği veryansıntv yazarının yazılarından ilgili bazı bölümler şöyle:

  • “Her gün şehit cenazesi kaldırılırken, 'barış bildirisi' imzaladı diye akademisyenlerin hayatı karartılırken, bir sürü insan 'terör örgütü'nü övmekten cezaevinde yatarken, Sayın Reis ve adamları Millet İttifakı partilerini terör örgütüyle işbirliği yapmakla suçlayıp tehdit ederken, Saray’ın 'terörist başı' dediği adama son anda mektup yazdırıp ayrılıkçı hareketin iç sorunlarından hareketle seçim manevrasına girişmesi, yurtta ve dünyada hiç kimseye izah edilemeyecek kadar tutarsız ve vahim bir durum yaratmıştır.” (veryansıntv, 25 Haziran 2019)
  • "...Vicdan, dedim de aklıma geldi. Osman Kavala’nın durumu beni rahatsız ediyor mesela. Adamı rehin aldılar, neredeyse üç senedir cezaevinde tutuyorlar. Neyle suçlandığı belli değil… (…)
  • "Dört kez tahliye kararı verilen gariban Demirtaş içeride tutulurken, 'çözüm süreci'ni yöneten bakanların, aracılık yapan devlet görevlilerinin serbest kalması haksızlıktır. (...)"

Yavuz Alogan'ın adeta "Halkı kin ve düşmanlığa sevk eden" maddeye girecek denli ve "darbe çağrısı" sayılacak kadar sert yazıları da var:

“Beştepe Saray’ının tarih içindeki yeri 1909’daki Yıldız Sarayı’nın, Reis’in yeri ise Sultan II. Abdülhamid’in yanıdır. Sokaklarda beliren hilafetçi kalabalık tarihsel olarak 31 Mart İsyanı’na katılan yobazların yanında yer almaktadır. Bu kalabalıkları top ve tüfekle destekleyecek Avcı Taburları henüz ortaya çıkmamış fakat nüfusun yaklaşık yarısı Hareket Ordusu’nun hâlet-i rûhiyesine bürünmüştür. Saray bizzat yarattığı krizi çözebilecek ve demokrasi treninden inebilecek imkânlara sahip değildir.” (veryansıntv, 31Temmuz 2020)

*

Yavuz Alogan'ın durumu, veryansıntv 'Hem nalına hem mıhına' mı vuruyor sorusunu akla getiriyor. Yavuz Alogan'ın veryansıntv'deki Atatürkçü yazarların tasfiyesinde de birinci derecede rol oynadığı bildiriliyor.

Nihat Genç'in ve veryansıntv'de yazan değerli amirallerin, generallerin bu yazılara ne diyeceği  ise tartışma konusu.

Kimi veryansıntv okurlarının önerisiyse Nihat Genç ve Erdem Atay'ın Yavuz Alogan'a, "Kavala ve gariban Demirtaş niçin içerde yatıyor"u öğreten bir özel "Pankuş" programı yapmaları yönünde. 

Siyasetcafe.com   

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum