Virgin Adaları'ndaki hesaba 1.6 milyar dolar kredi iddiasına Ziraat'ten yanıt!

Virgin Adaları'ndaki hesaba 1.6 milyar dolar kredi iddiasına Ziraat'ten yanıt!

Bazı basın organlarında Ziraat Bankası'nın 1,6 milyar dolarlık bir krediyi Virgin Adaları'ndaki bir hesaba aktardığı iddia edilmişti. Ziraat Bankası'ndan o iddialara yanıt geldi.

Geçtiğimiz günlerde bazı basın organları Ziraat Bankası'nın 1,6 milyar dolarlık bir krediyi 'ismi belli olmayan' bir şirkete aktardığını iddia etti. 

Söz konusu iddiaların ardından paranın Turkcell için tahsis edildiği ortaya çıktı. Bu gelişme üzerine de bu kez paraların tahsil edemediğini iddia eden basın kuruluşlarına yanıt Ziraat Bankası'ndan geldi.

Söz konusu açıklamada, ''Çukurova Grubu’na, Turkcell İletişim A.Ş.’deki dolaylı hissedarlığı münasebeti ile Türk ortaklığının devam edebilmesi amacıyla tesis edildiği'' vurgulanırken, paranın sadece 17,5 milyon TL'sinin tahsil edildiği iddiaları da yalanlandı.

Ziraat Bankası, tartışmalara konu olan kredinin Ekim 2020'de tahsil edildiğini açıkladı.

 

g-001.JPG

 

KREDİ 'YABANCIYA' GİTMEDİ

 

Bahse konu haberlerde ayrıca paranın Virgin Adaları'ndaki bir hesaba aktarıldığı iddia edilmişti. Oysa ki gerçek çok farklıydı. 

Ziraat Bankası'nın parayı adada bilinmeyen bir isme yatırdığı iddialarına ilişkin yayımlanan dekontta paranın Rusya merkezi Alfa grubundan hisseleri geri almak için Turkcell'e verildiği açıkça ifade ediliyor.

 

Bankadan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

 

“Söz konusu kredi, kullandırıldığı tarihteki mevzuat, Bankamız uygulamaları, piyasa koşulları ve genel bankacılık teamülleri çerçevesinde tahsis edilmiş ve ülkemizin önemli varlıklarından olan Turkcell’deki Türk hissedarlığının korunması amacıyla kullandırılmıştır.

Şirketin çok uluslu ortaklık yapısı gereği ilgili tarihte çeşitli ülkelerde devam eden karmaşık davalar zincirinin çözülmesi ve hissedarlar arası uyuşmazlıkların giderilmesi ile kredinin geri ödenmesine ilişkin akışın sağlanabileceği öngörülmüştür.

Kredinin kullandırıldığı tarihten itibaren hissedarlık yapısının güçlendirilerek, hissedarlar arası uyuşmazlıkların giderilmesinde yol alınmış, bunun sonucunda etkin yönetim yapısının tesisi ile ilgili kredi, Ekim 2020 tarihinde tahsil edilmiştir.”

 

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.