Volkan AYDEMİR

Volkan AYDEMİR

Fuzuli Airport'un önemi

Fuzuli Airport'un önemi

1827 de ARAS'ı bölen Türkmençay anlaşmasından bir sene evvel kuruldu. İlk adı Karyağındı, düzlük bir arazide, köndelen çayın sağ tarafında, yani Arazın bu tayında yer alıyordu.1959 da Türk şairi Fuzulinin ismi verildi.1993 yılında ermeniler işgal ettiklerinde yanındaki köylerle birlikte toplam 100 bin nüfusu vardı. düşmemek için direndi Fuzuli fakat, düşman bir değildi çaresiz terkedildi kaderine.

27 yıl boyunca esaret altında yaşadı ermeni vandalizmi çirkin yüzünü gösterdi bu süre içinde o güzelim şehirden yıkılan binaların taşları kaldı sadece. Müslüman Türk mezarlıkları daha şanssızdı mezar taşları bile kırıldı. İşgalci teröristler insanına katliam uyguladığı gibi onlardan kalanları da talan etti. 27 Eylül 2021 de başlayan 2. Karabağ savaşıyla Kahraman Azerbaycan ordusu tarafından 19 Ekim 2020'de esaretten kurtarılıp vatan toprağına katıldı.

Bugün Sayın Cumhurbaşkanı ve Başkomutan İlham ALİYEV'in çabalarıyla ve Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından Fuzuli uluslararası havaalanı açılıyor. yani KARABAĞ Azerbaycan toprağı olarak dünyayla bağ kuruyor. yani Bakü'ye karayoluyla 318 Km ise Ankara'ya havayoluyla 1200 -1500km artık, fuzuli havalimanı Azerbaycan Türkiye arasında bir bağ. daha sonra açılacak Zengezur karayolunun ilk aşaması. Karabağ'ın dünya ticaretine açılan kapısı. ve hepsinden önemlisi ne biliyor musunuz?

TÜRK DÜNYASININ KARDEŞLİK SİMGESİ, TÜRKİYE AZERBAYCAN ORTAKLIĞININ MUKAVELESİ, AZERBAYCAN ORDUSUNUN YAZDIĞI DESTANIN NİŞANESİ, KARABAĞIN ÖZGÜRLÜK ANITI.

Dünya Fuzuli'yi alkışlarken, Ben daha uzak geleceğe Zengezur geçidine  bakıyorum.

PERSONA NON GRATA!

Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde emperyalist 10 devletin Türkiyedeki temsilcileri; Türkiye İçişlerine karşı yaptıkları açıklama ile gündem olmuşlardı.

Daha sonra da birincisi 1957 BM Uluslararası Hukuk Komisyonunun  diplomatik ilişkileri düzenlemek üzere hazırladığı 1961 Viyana Diplomasi Sözleşmesi sonrasında 1963 yılında imzalanan Viyana Konsolosluk ilişkileri sözleşmesinin 40. ve 41. Maddesini bilmeden ihlal etmelerini beklemiyorum zaten.

Yalnız bildiğim şey! Bu büyükelçilerin diplomatik ifadeleri çok iyi kullandıkları.

KALIN SAĞLICAKLA!

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Volkan AYDEMİR Arşivi