Volkswagen Manisa’ya geliyor!

Volkswagen Manisa’ya geliyor!

Dünyaca ünlü Alman otomobili Volkswagen’in Türkiye’de kuracağı fabrikanın yeri belli oldu. Fabrika yeri için Manisa’nın seçildiği ve Ankara ile anlaşmanın sağlandığı belirtiliyor.

Almanların dünyaca ünlü otomotiv devi Volkswagen’in Türkiye’de kuracağı fabrika için Ankara’dan gerekli izinlerin alındığı ve yer olarak Manisa’nın seçildiği bildirildi. Volkswagen dev tesisi Manisa’da kuracak.

Tagesschau.de sitesinde yer alan, Von Oliver Mayer-Rüthadlı ARD-Studio İstanbul muhabirinin haberine göre; Volkswagen (VW) kuracağı yeni otomobil fabrikası için Türkiye'de karar kıldı. Hükümet çevrelerine dayandırılan haberde fabrikanın Manisa'da kurulacağı, şirketin sadece, Türkiye'de yeni otomobillere uygulanan ve VW'nin "aşırı yüksek" olarak değerlendirdiği vergiler konusunda adım atılmasını beklediği kaydedildi. Passat model otomobillerde tüketim vergisi, motor beygir gücüne göre otomobil fiyatının yüzde 41'ini bulabiliyor.

40 BİN PASSAT SATMA HEDEFİ

Şirketin Bulgaristan’da işgücü maliyetinin daha düşük olmasına rağmen Türkiye'yi seçtiği, bu kararda Türk piyasasının hacminin kilit rol oynadığı kaydediliyor. VW’nin sadece Türkiye'de yılda yaklaşık 40 bin Passat satmayı hesapladığı belirtiliyor. Passat limuzinlerin Türk üst düzey yetkilileri tarafından da çok rağbet gören bir model olduğu, üretilen Passatların önemli bir bölümünün devlet tarafından alınacağı da hesaplanıyor. Yeni fabrikada Passat'ın yanı sıra Skoda ve Seat modellerinin de üretilmesi planlanıyor.

ANLAŞMA EYLÜL SONU VEYA EKİM BAŞI OLACAK

Habere göre yeni fabrika için anlaşma Eylül sonu ya da Ekim ayı başında imzalanacak. Alman şirketlerinin son yıllarda Türkiye'de büyük yatırımlara girişmekten kaçınması nedeniyle Volkswagen fabrikası kararının Ankara açısından büyük bir prestij anlamına geleceği değerlendirmesi yapıldı.

Alman hükümetinin ve Volkswagen Teftiş Kurulu üyesi olan Aşağı Saksonya eyaleti Başbakanı Sosyal Demokrat Partili Stephan Weil'ın fabrikanın Manisa'da kurulmasını desteklediği belirtildi.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.