VPN nedir? VPN nasıl kullanılır? VPN nasıl kurulur?

VPN nedir? VPN nasıl kullanılır? VPN nasıl kurulur?

VPN nedir? VPN nasıl kullanılır? Instagram, Twitter, Facebook için VPN kullanılabilir mi?

Türkiye’de dün geceden beri yaşanan internet yavaşlaması, Facebook, Instagram, Twitter, Ekşi Sözlük gibi sosyal medya platformlarına giriş yapılamaması nedeniyle herkes VPN nedir, VPN nasıl kullanılır ve ne işe yarar, VPN nereden indirilir gibi soruları araştırmaya başladı…

Genellikle güvenlik şirketleri tarafından kullanılan VPN Google'da en çok aranan kelimeler arasında yer aldı.

VPN nedir? VPN nasıl kullanılır?

Uzaktan erişim yoluyla farklı ağlara bağlanmayı sağlayan internet teknolojisi VPN (Virtual Private Network), Türkçe anlamı ile sanal özel ağ anlamına gelmektedir.

İnternetin yavaşladığı ya da sorun yaşandığı zamanlarda kullanılan VPN (Sanal özel ağ), farklı bir ağ kullanarak internete bağlanmayı sağlar.

VPN NASIL KURULUR?

İnternette birçok VPN programı bulunmaktadır. VPN programını indirdikten sonra bağlanmak istediğiniz bölgeyi, ülkeyi seçmeniz gerekmektedir. Seçtiğiniz bölgenin, ülkenin internet ağına bağlanarak bölgenizdeki internet hızının yavaşlığından kurtulacak, teknik arızalardan da etkilenmemiş olacaksınız.

Programların yanı sıra Chrome, Mozilla gibi tarayıcılara özel VPN eklentileri bulunmaktadır, bu eklentileri ekledikten sonra kullandınız tarayıcılardan Eklentiyi Aktif Et butonundan aktif edip, internette rahatça dolaşabilirsiniz.

 

 

Siyasetcafe.com

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.