Vural'dan Erdoğan'a Azcık Adam gibi dur

Vural'dan Erdoğan'a Azcık Adam gibi dur

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural , İzmir'de düzenlediği basın toplantısında miting meydanlarında MHP'yi eleştiren cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'a yüklendi. Vural, “Sadece meydanlarda dombra çalmakla Türkmen, Yörük şölenleri düzenlemekle, bugüne kadar aşağıladığın, tarihine geçmişine, cumhuriyetine hakaret ettiğin Türk milletinin kalbini çalamazsın, kendini temize çıkaramazsın" dedi.


MHP Grup Başkanvekili, İzmir Milletvekili Oktay Vural, İzmir'in en işlek yerlerinden Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ndeki Has Kahve adlı mekanda partililerin katılımıyla basın toplantısı düzenledi. Vural, toplantıda cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın son zamanlarda Türklüğe sarıldığını öne sürerek, şu eleştirilerde bulundu:

“Her fırsatta milliyetçiliği ayaklar altına alan, milliyetçilere kafatasçı, ırkçı, kan emici diyerek ağza alınmayacak hakaretler eden, 'benim karşıma Türklük'le gelmeyin' diye naralar atan aday Erdoğan'da Cumhurbaşkanlığı seçimi yaklaştıkça Türklük aşkı da birden bire depreşiverdi. Sadece meydanlarda dombra çalmakla Türkmen, Yörük şölenleri düzenlemekle, bugüne kadar aşağıladığın, tarihine geçmişine, cumhuriyetine hakaret ettiğin Türk milletinin kalbini çalamazsın, kendini temize çıkaramazsın. Ne kadar gök bayraktan al bayraktan bahsedersen bahset bu millet senin Türk bayrağının yerine PKK paçavralarının asılmasına göz yumduğunu unutmaz. Yanıbaşımızda İŞİD Türkmen katliamı yaparken, gök bayrağı ayaklar altına alırken bu katliamı seyreden Erdoğan'ın bu hamasetine Türkmenler Yörükler kanmaz. Bilmelisin ki, bu milletin değerlerini kimliğini istismar ederek o yüksek rakımlı Çankaya Tepesine çıkamayacaksın."

“SEN HANGİ MİLLETE MENSUPSUN ÇIK SÖYLE"

MHP Grup Başkanvekili Vural, Erdoğan'a yönelik eleştirilerini şöyle sürdürdü: 

“Erdoğan'ı cumhurbaşkanı olamayacağı korkusu öyle bir sarmıştır ki, bugüne kadar söylediği her şeyi inkar eden bir ruh haline bürünmüştür.Önceki gün bir televizyon konuşmasında da birden kendisinin milliyetinden, hangi millete mensup olduğundan söz açmış, 'Benim için 'Gürcüdür' diyen oldu. Affedersin daha çirkin şeylerle 'Ermeni' diyen oldu. Ben Türk'üm' diyerek bir yerlere mesaj verme gayretine girmiştir. Bu konuşmanın neresini düzelteceğiz? Bunu gündeme getirmemizin nedeni Erdoğan'ın Gürcü olup olmaması değil, neden 10 yıl arayla iki farklı açıklamaya imza attığıdır. Her şeyden önce şunu söylemeliyiz ki, Erdoğan, Gürcü olmanın çirkin bir şey olduğunu, Ermeni olmanın da ondan daha da çirkin bir şey olduğunu ifade etmiştir. Bu ifadeler açık bir şekilde nefret söylemidir. Erdoğan çok tehlikeli sularda geziyor. 10 yıl önce Gürcü olduğunu söyleyen, 'ben Gürcüyüm eşim de Arap' diyen adam bugün çıkmış televizyonlarda birden 'Türk'üm' demiştir. Sen hangi millete mensupsun? 'Hiç utanmam' dediğin, reddetmediğin milletin adı ne onu yarım ağızla olmadan çık söyle." 

“AZICIK ADAM GİBİ DUR"

Başbakan Erdoğan'ın iktidarının ilk yıllarını Türklüğe karşı saldırılarla, aşağılamalarla geçidiğini, cumhurbaşkanlığının bu son virajında Türklük vurgusu yaparak, insanları aldatma peşine düştüğünü öne süren Vural konuşmasını şöyle sürdürdü, 

"Öcalan'a 'sayın', şehide 'kelle' diyen, Türklükten alerji duyan, 'Türk'üm' diyemeyen, bu milleti 36 etnik parçaya bölen, federasyoncularla al takke ver külah ilişkiler içinde olan aday Erdoğan, sen bir kere dürüst ol, dürüst. Ahlaklı ol, ahlaklı. Ya olduğun gibi görün, ya da göründüğün gibi ol, azıcık adam gibi dur. Sen kim milliyetçilik kim? Sen kim vatanın birliği, bütünlüğü kim? Sen kim devlete, millete, bayrağa sahip çıkmak kim? Bunların yanından teğet bile geçemezsin, buna senin sicilin de tiniyetin de müsaade etmez."

ÜLKÜCÜYE KARDEŞ OLMAZ"

Vural, Başbakan Erdoğan'ın Aydın mitinginde yaptığı “Bahçeli 'Ben senin kardeşin değilim diyor.' Ey Bahçeli Zaten sen benim kardeşim değilsin, böyle küfürlü konuşan biri benim kardeşim olamaz. Ancak MHP'liler benim kardeşim, MHP tabanı ülkücüler benim kardeşim' yönündeki açıklamasını hatırlatarak, şöyle konuştu: 

“Ülkücüler, kendilerine 'hayvanlar, kafatasçılar, kan emiciler, faşistler' diyerek hakaret edenle kardeş olmaz. Ülkücüler bölücülerle masaya oturanlara, Türk bayrağını bez parçası olarak görenlere, Türklüğe alerjisi olanlara kardeş olmaz."

Vural, Başbakan Erdoğan'ın MHP'nin YSK'ya başvurarak reklamının yasaklanmasına tepki göstermesini hatırlatarak, "Ey Erdoğan sen kim oluyorsun da dinimizi, Kuranımızı, bayrağımızı kirli siyasetine alet etme cüreti gösteriyorsun" diye konuştu.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.