Vural’dan flaş Kudüs açıklaması! ‘Vurulmuş bir tokattır’

Vural’dan flaş Kudüs açıklaması! ‘Vurulmuş bir tokattır’

Milliyetçi Hareket Partisi İzmir Milletvekili Oktay Vural, BMGK’de yapılan Kudüs oylamasının ardından önemli açıklamalarda bulundu ve ABD’ye yüklendi. İşte haberin ayrıntıları;

MHP Milltetvekili Oktay Vural, sosyal medya hesabı üzerinden Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’ndaki Kudüs oylamasına ilişkin konuştu ve kritik mesajlar verdi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs konusunda ki tavrının kesinlikle kabul edilemez olduğunu söyleyen Oktay Vural, kişisel Twitter hesabından şu paylaşımlarda bulundu:

"ABD Başkanı Trump’ın Kudüs konusundaki kararı ile BM’de oy kullanacak ülkelere yönelik tavrı aslında bir zihniyeti deşifre etmektedir.

Trump, 2016’da İsraillilerle Filistinliler arasında "Benim nötr adam olmama izin verin. Ben kimin hatası olduğunu söylemek istemiyorum; bunun kimseye yardımcı olacağını da düşünmüyorum." demişti.

Trump bugün ABD iç politikası içinde sıkışınca lobi desteğini alabilmek için taraf tutarak Kudüs’ü başkent olarak ilan etmekten kaçınmadı ve ABD’nin yeni Milli Güvenlik Stratejisinde İsrail’in bölgedeki sorunların kaynağı olmadığını ifade etti.

Trump’ın BM’de karar lehine oy kullanacak ülkeleri yardım etmemekle tehdid etmişti. Bu devletlerin egemenliğine müdahale anlayışını ve herşeyi para olarak ele alan değer üretmekten uzak kapitalist dünya görüşünü yansıtıyor.

Trump’ın bu tavrı değerler yerine kendi isteklerine göre hareket edene yardım yani “Hayırseverlik +%5” gören tipik emperyalist bir bakış açısıdır.

Trump’ın bu tavrı egoist, kendi menfaati için herşeyi kullanan bir anlayışın iç siyasette tıkandığı zaman neler yapabileceğini gösteren bir örnektir.

BM’deki oylama aslında aynı zamanda bu zihniyetlere vurulmuş bir tokattır. BM’deki oylama insanlığın eşitlik, adalet, hukuk, denge, vicdan arayışını da gösteriyor."

oktay1.jpgoktay2.jpg

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.