Weber Duo ile çok özel bir konser

Weber Duo ile çok özel bir konser

Boğaziçi Üniversitesi, 23 yıldır gerçekleştirilen klasik müzik konserleriyle tüm İstanbullu müzikseverleri bir araya getiriyor. 20 Kasım Çarşamba akşamı ‘Rus Oda Müziği Tarihi’ başlıklı üç konserden oluşan dizinin ilk konserini Weber Duo ile yapıyor.

‘Müzik Yakınlaştırır’ temasıyla müzikseverleri yakına gelmeye davet eden Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall Klasik Müzik Konserleri’nin ilk konserini İstanbullu müzikseverler ile buluşturuyor. Tür ve üslup çeşitliliğini amaçlayan bu konser dizisi, hem oda müziği repertuvarının ünlü eserlerine hem de yıllar sonra tekrar gün yüzüne çıkartılmış ve konser sahnesinde hiç duyulmamış eserlere yer veriyor.

 

Bu dizinin ilk konseri Ruzalia Kasimova ve Igor Androsov’dan oluşan Weber Duo, Rus bestecilerin klarnet ve piyano için yazılmış ikililerine odaklanıyor. Prokofyev’in özgün olarak flüt ve piyano için bestelediği sonatının klarnet ve piyano düzenlemesi ile Medtner’in Üç Noktürn’ünün Kasimova tarafından yapılan klarnet ve piyano düzenlemesi gibi nadir icra edilen düzenlemeler bu konserde dinleyiciyle buluşuyor.

 

Devrim sırasında Paris’e kaçan Greçaninov ve Çerepnin’in sonatları gibi 1930’ların ikinci yarısında bestelenen ve Türkiye’de ilk kez icra edilecek eserlerini de dinleyicilerin beğenisine sunacak olan konser, Rus oda müziği tarihinin klarnete ayrılmış sayfasını geniş bir zaman dilimine oturtarak dinleyiciye aktarıyor. “Rus Oda Müziği Tarihi” dizisi konserleri 11 Mart ve 29 Nisan tarihlerinde Albert Long Hall’ de devam edecek.

 

 

27 Kasım Çarşamba akşamı ‘Dokuz Günlük Mucize’ programı ile Albert Long Hall’un konuğu olacak.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.