WhatsApp'ta bir devrin sonu: Giriş yöntemi değişti

WhatsApp'ta bir devrin sonu: Giriş yöntemi değişti

Popüler haberleşme uygulaması WhatsApp, Web sürümüne bağlanma yöntemini değiştirdi. Önceden WhatsApp Web'e QR Kod ile bağlanılabiliyordu, artık kullanıcılar telefon numarası ile giriş yapabilecekler.

SİYASETCAFE.COM'U THREADS'TE TAKİP EDEBİLİRSİNİZ

 

Dünya çapında milyonlarca kullanıcıya hizmet veren popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, kullanıcı deneyimini geliştirmek adına yeni bir adım atmaya hazırlanıyor. WhatsApp Web'e girmeyi kolaylaştırmak için harekete geçen şirket, kullanıcıların WhatsApp Web'e telefon numaralarıyla bağlanmalarına olanak tanıyacak.

WhatsApp'ın web sürümü, kullanıcıların mesajlarını bilgisayarlarından veya tabletlerinden daha rahat bir şekilde gönderip alabilmelerini sağlıyor.

Önceden WhatsApp Web'i kullanmak için, akıllı telefona uygulamayı indirmek ve tarayıcıya QR kodunu taratmak gerekiyordu.

Yeni geliştirilen telefon numarası ile bağlanma seçeneği, bu süreci büyük ölçüde kolaylaştıracak. Özellikle telefonlarından uzakta olan veya şarjı bittiği için WhatsApp Web'e girememiş olan kullanıcılar, yeni özellik sayesinde herhangi bir aksaklık yaşamadan uygulamayı sorunsuz bir şekilde kullanabilecek.

Telefon numarası ile bağlanma seçeneği WhatsApp'taki "Bağlı cihazlar" bölümünde bulunuyor. Kullanıcılar bu seçeneği seçtiklerinde, WhatsApp tarafından telefonlarına gönderilecek 8 karakterlik doğrulama kodunu WhatsApp Web'e girmeleri gerekecek.

 

SADECE WHATSAPP WEB İLE ÇALIŞIYOR


WABetaInfo'ya göre bu özellik henüz beta aşamasında olup, çok yakında Android ve iOS cihazlarda kullanıma sunulacak. Şimdiden özelliği kullanmak isteyenler için tek seçenek, WhatsApp'ın beta sürümüne kaydolmak. Fakat beta sürümleri uygulamayı etkileyecek hatalar barındırabildiğinden, indirmeden önce iki kere düşünmekte fayda var.

Ayrıca telefon numarası ile bağlanma yöntemi sadece WhatsApp Web ile çalışıyor. Bunun dışında WhatsApp hesabını, QR Kod olmadan ikinci bir mobil cihaza bağlamaya izin verilmiyor. Ancak önümüzdeki süreçte bu sınırlamanın da ortadan kaldırılacağı tahmin ediliyor.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.