Wi-Fi açıkken sakın uyumayın!

Wi-Fi açıkken sakın uyumayın!

İnsan vücuduna zararları kanıtlanmış Wi-Fi, yaydığı yoğun radyasyonla insan sağlığını tehdit ediyor.

Teknoloji çağının doruklarında olduğumuz şu günlerde her gün kablosuz ağlar, radyoaktif sinyaller gibi görünmez bir tehlike sarmalının içindeyiz. İnsan vücuduna zararları kanıtlanmış Wi-Fi, yaydığı yoğun radyasyonla insan sağlığını tehdit ediyor! Peki kablosuz ağlar sağlığa zararlı mı? Wi-Fi sağlığımızı nasıl etkiliyor? Vücuda etkileri neler? İşte sizin için derlediklerimiz;

 

UYKUSUZLUĞA NEDEN OLUR

 

Hiç telefon yanınızdayken ya da Wi-Fi açıkken uyumakta zorlandığınız oldu mu?

2007'de yapılan bir deneyde katılımcıların bir kısmının yanlarında telefon varken, bir kısmına da telefonsuz şekilde uyurken beyin dalgaları ölçüldü. Yanında telefon olmayan grubun daha rahat uyuduğu gözlemlendi. 

Bilimsel olarak kanıtlanmış bu durum, elektromanyetik radyasyona maruz kalmış beynin uykuya dalmakta daha çok zorlandığını gösteriyor. Düzensiz ve kalitesiz uykuya bağlı olarak depresyon ve hipertansiyon gözlemlenebiliyor.

 

ÇOCUKLARDA BÜYÜME PROBLEMİNE NEDEN OLUYOR

 

2004 yılında yapılan bir çalışma, kablosuz sinyallerin böbrek gelişimine ve genel olarak hücre oluşumuna engel olduğu yönündeydi. 2009 yılında yapılan başka bir çalışma da bunu kanıtlar nitelikteydi, araştırmada hücre oluşumunu engelleyen bu durum özellikle çocuklarda büyüme problemine neden oluyor.

 

BEYİN AKTİVİTESİNİ AZALTIYOR

 

4G radyasyonunun etkilerine bakan araştırmacılar, MRI teknolojisi ile inceledikleri katılımcıların beyinlerinde bazı bölgelerde aktivitelerin azaldığını gözlemledi.

 

SPERM KALİTESİNİ DÜŞÜRÜYOR

 

Hepimiz, dizüstü bilgisayarların sperm kalitesini kötü etkilediğini duymuşuzdur. Benzer etkiye Wi-Fi da sahip. İnsanlar ve hayvanlar üzerinde yapılan deneylerle Wi-Fi dalgalarının sperm kalitesini olumsuz etkilediği kanıtlandı.

Hücrelere ve DNA'ya zarar veren kablosuz ağ dalgaları hakkında İsveç'te yapılan araştırmada, deney olarak kullanılan fareler 45 gün boyunca günde 2 saat kablosuz ağ dalgalarına maruz bırakıldı. Sonuç olarak yumurta üretiminde anormal bir düşüş gözlendi.

 

HAMİLE KADINLARIN UZAK DURMASI GEREKİYOR

 

İsveç Karolinska Enstitüsü'nün 2011'deki bu araştırmasında, "Hamile kadınların kablosuz aletlerden uzak durması gerekiyor. Bu konuda alınan önlemler yetersiz. Kablosuz ağların fetüse olan etkisi yadsınamaz." notunu düştü.

 

 

 

KANSERLE KABLOSUZU AĞLARIN İLİŞKİSİ NEDİR?

 

Uzun süredir tartışılan bu önemli konu, bilim camiasını ikiye bölmüş durumda. Çeşitli araştırmalar, kablosuz ağların kanseri tetiklediğini gösterirken kimileri farklı yorumlarda bulunuyor. Yine de kablosuz ağlarla mesafenin korunması tavsiye ediliyor.

 

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.