Yağmurlar barajlara yaradı, doluluk oranları arttı

Yağmurlar barajlara yaradı, doluluk oranları arttı

İstanbul'a son günlerde yağan yağış, kuraklık tehlikesi yaşayan İstanbul için adeta can suyu oldu. Barajlardaki doluluk oranları %10'lara varan artışlar yaşadı

Bu sene son derece kurak bir kış ayının yaşanması ve beklenen yağışların bir türlü gerçekleşmemesi İstanbul halkının susuzluk konusunda tedirgin olmasına neden oldu.

 

 

Geçen sene bu zamanlarda şu anki doluluk oranının neredeyse 2 misli su rezervi barajlarda mevcutken, bu senenin yağış konusunda çok bereketli geçmemesi tehlike çanlarının çalmasına sebep olmuştu.

 

Özellikle İstanbul'da haftasonu yağışlarıyla birlikte 10 gün öncesinin oranlarıyla kıyaslandığında yaklaşık %10 gibi bir artış yaşandığı görülüyor. Bu artışın İstanbul için kuraklık zillerinin çaldığı bir dönemde gerçekleşmesi, barajlara adet ilaç gibi geldi. 

 

a2-002.jpg

 

a1-003.jpg

 

METREKAREYE 100 KG. YAĞIŞ

Pazar günü akşam saatlerinden itibaren salı sabahına kadar kaydedilen yağış miktarları incelendiğinde Salı saat 07:00 itibari ile en fazla yağış; Eyüpsultan Hamidiye (108.6 kg/m2), Şişli (100 kg/m2), Beykoz (92 kg/m2) ilçelerinde ölçüldü. 

 

En az yağışlar Silivri (25kg/m2), Büyükçekmece Kamiloba (38kg/m2) gibi batı ilçelerimizde kaydedildi. İl genelinde ortalama 60 kg/m2 yağış kaydedildi. Barajlardaki doluluk oranı ise yüzde 43,77’ye ulaştı. 

 

En yüksek rüzgâr hızları Kartal Aydos 104.4km/s, Beykoz Anadolu Feneri 97.7km/s, YSS Köprüsü 92.1km/s olarak ölçüldü. İstanbul genelinde kuvvetli, yer yer tam fırtına (65-100km/s) şeklinde etkili olan rüzgârlar ile birlikte kuvvetli sağanak yağmur geçişlerinin Çarşamba sabah saatlerine kadar devam edeceği, ardından bölgemizi terk edeceği tahmin ediliyor.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.