Yahudi Gazetesi'nden Fethullah Gülen'e büyük onur

Yahudi Gazetesi'nden Fethullah Gülen'e büyük onur

Yahudi Gazetesi Jewish Daily Forward, Gülen Cemaati lideri Fethullah Gülen için 'Philosemitic” yani 'Yahudisever” İmam tanımlamasını kullandı.

ABD merkezli Yahudi Gazetesi Jewish Daily Forward, Gülen Cemaati lideri Fethullah Gülen için “Philosemitic” yani “Yahudisever” İmam tanımlamasını kullandı.

 

Gazete, paralel yapılanmanın 17 Aralık'ta hükümeti yıpratmak adına düzenlediği kirli operasyonu ve Fethullah Gülen ile ilgili çok tartışılacak bir haber yayınlandı. Haberde Gülen Cemaati'nin faaliyetleri ve Amerika'da Yahudilerle kurduğu yakın ilişkilere yer verildi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli yayın yapan Jewish Daily Forward isimli Yahudi Gazetesi; Gülen Cemaati lideri Fethullah Gülen hakkında ilginç bir habere imza attı.

Fethullah Gülen ile ilgili önemli ayrıntılara yer verilen haberde, Fethullah Gülen için "Yahudisever" ifadesi dikkat çekiyor. Haberde, Fethullah Gülen'in AK Parti ile arasının bozulmasının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Mavi Marmara Katliamı'ndan sonra İsrail'e karşı dik durmasından kaynaklandığı bilgisine de yer verilmiş.

FETHULLAH GÜLEN İÇİN YAHUDİSEVER TANIMLAMASI

ABD'de İngilizce olarak yayın yapan Yahudi Gazetesi Jewish Daily Forward, Gülen Cemaati lideri Fethullah Gülen için "Philosemitic Imam" yani "Yahudisever İmam" tanımlamasını kullandı. Philosemitizm, genellikle Yahudi olmayan kişilerce, Yahudiliğe ve Yahudilere karşı duyulan sevgi, takdir ve ilgi olarak biliniyor. Ayrıca, Yahudi cemaatine, Yahudi kültürüne ve Yahudi olan her şeye olan sevgi olan Philosemitizmin İslami bir cemaat lideri için Yahudiler tarafından kullanılmış olması dikkat çekiyor.

YAHUDİ LİDERLER GÜLEN'İ ÖVÜYORLAR

Gazetede yer alan haberde; daha önceden hükümeti destekleyen Gülen Cemaati'nin şimdi hükümet aleyhine açıklamalarda bulunmasının nedeni olarak 'Türkiye'nin İsrail ile olan ilişkilerinin bozulması' olarak gösterilmiş. Haberde; Gülen Cemaati'nin Amerika'daki Yahudi kuruluşları ile kurduğu yakın ilişkiler, ortak düzenlenen organizasyonlar ve Yahudi kuruluş liderlerinin Fethullah Gülen hakkındaki olumlu görüşlerine bolca yer verilmiş.

MAVİ MARMARA KATLİAMI MİLAT OLMUŞ

Yeni Akit gazetesinde yer alan habere göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mavi Marmara'da 9 vatandaşımızın İsrail tarafından şehid edilmesi sonrasında İsrail'den hesap sormuş, bu süreçte hiç geri adım atmamış ve sürecin sonunda İsrail özür dilemek zorunda kalmıştı. Fethullah Gülen ise "Meşru otorite olan İsrail'den izin alınmalıydı" diyerek İsrail yanlısı açıklama yapmıştı. Jewish Daily Forward'ın haberine göre Mavi Marmara katliamına karşı takınılan farklı tutumlarla birlikte İsrail konusundaki fikir ayrılıkları iyice gün yüzüne çıkmış.

"CEMAAT, YARGI VE EMNİYET'TE BÜYÜK GÜÇ SAHİBİ"

Haberde; Gülen Cemaati'nin çalışma prensibi ise şu şekilde açıklanmış: "Devlete ve hükümetlere karşı çalışmanın çok yıpratıcı olabileceğini gören Hizmet Hareketi, sessiz bir şekilde destekçilerini devlet kurumlarında önemli görevlere getiriyor. Sistemi değiştirmeye çalışmak yerine mevcut sistemde sahip olabilecekleri en yüksek yetkilere ulaşmaya çalışıyorlar. Bu sayede güçlenip iç siyasette çok güçlü bir konuma geliyorlar. Hizmet Hareketi şu an yargı ve emniyette büyük güç sahibi"

"CEMAAT İLK DEFA ALENİ GÜÇ SAVAŞINA GİRİYOR"

Haberde, yapılan son operasyonların, Gülen Cemaati'nin şimdiye kadar uyguladığı stratejiye hiç uygun olmadığı da belirtilirken aleni bir güç savaşına girişmenin cemaat tarihinde bir ilk olduğuna vurgu yapılmış. Haberde Gülen Cemaati'nin şimdiye kadar işlerini hiç ortaya çıkmadan, devlet içerisindeki destekçilerinin yetkileri sayesinde el altından yürüttüğü belirtilmiş.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.