Yahudiler, Abdülkadir Geylani'nin idrarından etkilenip müslüman olmuşlar

Yahudiler, Abdülkadir Geylani'nin idrarından etkilenip müslüman olmuşlar

Abdulkadir Geylani’nin olağanüstü davranışlarının anlatıldığı “Abdulkadir Geylani Hazretlerinin Menkıbeleri” adlı kitapta, Geylani’nin idrarından etkilenerek Müslüman olanların hikayesi anlatılıyor.

Tasavvuf Batıl Dinine göre en büyük evliyalardan biri olarak kabul edilen Abdulkadir Geylani’nin olağanüstü davranışlarının anlatıldığı “Abdulkadir Geylani Hazretlerinin Menkıbeleri” adlı kitapta, Geylani’nin idrarından etkilenerek Müslüman olanların hikayesine yer veriliyor.

 

Kitabın 93. sayfasında, “Menakıb-ı Evliya” adlı eserde yazılı olduğu belirtilen bir hikaye aynen şu ifadelerle anlatılıyor:

 

“İlahi cilvelerden olarak Gavs Hazretleri’nin gözlerine bir zamanlar ağrı gelmiştir. Müritleri ‘izin verin bir tabip getirelim’ dediler. ‘Hakiki hekim varken şekli hekimden sağlık ummak mümkün mü?’ diye karşıladı. Bu sırada idrarları sıkıştı. Bir kap getirdiler. İdrarlarını yaptıktan sonra müritlerinden biri idrarı alıp bir tabipe götürdü. Hekim idrara bakınca ‘Bu kimin idrarıdır?’ diye sordu. Büyük bir evliyanındır. Tahlil edip hastalığını söyleyin’ dediler. Hekim Yahudi idi. Bu cevabı alınca, ‘Bu idrar sahibinin bir harici hastalığı yoktur. Benim zannım bu zatta ilahi aşk illeti vardır.’ deyip şehadet getirdi ve Müslüman oldu.

 

Geylani’nin “ne büyük bir evliya” olduğunun delili olarak anlatılan, “idrarla müslümanlığa geçiş” hikayesi şu ifadelerle devam ediyor:

 

“Yahudi hekimin Müslüman olduğunu duyan Yahudiler bölük bölük hekime gelip ‘Sana ne oldu? Niçin Müslüman oldun?’ diye sorduklarında hekim, ‘İdrar kabının içine bakınca anlarsınız’ diyerek cevap verdi. Yahudiler idrara bakar bakmaz, Cenab-ı Hakkın inayeti yetişip hepsi Müslümanlığa girdi.

İdrar kabına bakanlara misk ve gül kokusu gelir. Melekut aleminin kapısı açılır, lahut alemi keşfolurdu. Hatta hekimin yanında çalışanlar, ‘bu idrara benzemez’ diye iddia ettiler. Bu sırada 400’ten fazla erkek ve kadın, Gavs Hazretleri’ne gelerek dediler ki: İdrar kabınıza bakmakla delaletten kurtulup hidayete kavuşturan velayetiniz bize de sırlarını göstersin. Bu şekilde yalvarmaları üzerine Gavs-ı Azam kendilerine nazar ettiler. Hepsi de hidayete erişip yüksek mertebelere kavuştular.”

 

Peygamberin tüm mücadelesine rağmen 23 yıl boyunca İslam'a kazandırdığı Yahudi sayısı 50'yi geçmezken Abdülkadir Geylani'nin idrarı ile anında 400 Yahudi Müslüman oluveriyor.

Bu kitabı yazan şahsın ve bu kitabı alan şahısların tasavvuf adı altında nasıl dolandırıldıkları da ayrın bir içler acınası durum.

 

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.