Yalçın Küçük bombaladı 'Kılıçdaroğlu zorbadır AKP parti değildir'

Yalçın Küçük bombaladı 'Kılıçdaroğlu zorbadır AKP parti değildir'

Uzun süredir sessizliğini koruyan Yalçın Küçük, “Kemal Kılıçdaroğlu eşittir AKP’dir. Kemal Kılıçdaroğlu eşittir iktidardır. Kemal Kılıçdaroğlu eşittir zorbadır.” dedi.

Yalçın Küçük uzun bir süredir televizyon programlarına çıkmıyor. Küçük, “CHP eşittir AKP’dir, Kemal Kılıçdaroğlu eşittir AKP’dir. Kemal Kılıçdaroğlu eşittir iktidardır” dedi.

Odatv’den B. Sadık Albayrak’a konuşan Yalçın Küçük, Türkiye’yi üç zenginin yönettiğini belirtirken, “İki üç yıl sonra başımıza gelecekleri bilemiyoruz. Bambaşka bir şey olacak. Birbirimize bunu soracağız: ‘Biz niye uyuduk? Bu Tayyip Erdoğan gibi bir adama niye uyduk?’” dedi.

Yalçın Küçük’ün konuşmalarından satır başlıkları şöyle;

KARAMSARLIK DEĞİL BİR PATLAMA OLACAK

Şuna katılırım; karamsarlık değil, bir patlama olacak. Patlamanın ne olacağını bilemeyiz. Ama ben bunların sonunda önemli değişmeler bekliyorum. Bambaşka bir Türkiye ortaya çıkacak, çok farklı olacak, bunu hissediyorum. Bunu görüyoruz. AKP bitecek. Zatan AKP önemli ölçüde bitiyor. Bunu söylerken, AKP ayakta kalmaya çalışacak. AKP vurmaya çalışacak.

AKP KOLAY TESLİM OLMAZ

AKP kolay kolay teslim olmaz. Çok gücü olduğunu zannetmiyorum. Ama çok fazla güç sahibi olduğunu göstermeye çalışacak. AKP şu ana kadar güçsüz olduğu halde güçlü oldu. Güçsüz olduğu halde güç gösterisi yaptı. Çok enteresan AKP. AKP nihayet nedir, bir parti midir, başka bir şey midir, onu bilemiyoruz. AKP’nin ne gücü olduğunu tam bilemiyoruz. Ama çok açık olarak AKP bir zenginliktir.

ÜÇÜNCÜ ZENGİN TAYYİP ERDOĞAN’DIR 

Şu anda üçüncü zengin de çıktı. Birincisi Tayyip Erdoğan’dır, ikincisi Binali Yıldırım geldi, şu anda üçüncü zengin çıktı. Bir adamı alıyorsunuz, getiriyorsunuz, birdenbire onu gökten indiriyorsunuz, önemli bir adam, niye önemli bir adam, onu da bilmiyorsunuz. Servet olarak üçüncü adam çok zengin, Berat Albayrak, başka hiçbir özelliği yok. Birdenbire oraya geldi.

ADAN HER GÜN ONU YAPACAĞIM ŞUNU YAPACAĞIM DİYOR

Adam son derece güçlü ve o ekibin de üçüncü adamı. Tayyip Bey, Binali ve şimdi bu adam kim, Cinali, başka bir adam değil. Sonunda da, çok açık olarak, bunlar başka bir yere gidecekler. Onları çok fazla tahlil etmemize gerek yok, zaman gösterecek. Şöyle düşünürseniz, yani ortada bir parti yok, bir hükümet var; bu hükümetin bir ayağında Tayyip Bey, bir ayağında Binali, bir ayağında damat var, başkası yok. Binali’nin bütün özelliği büyük servet sahibi olması. Başka hiçbir özelliği yok. Adam büyük zengin, her gün de onu yapacağım şunu yapacağım diyor, başka bir şey yaptığı yok. Görülmemiş bir şey.

AKP PARTİ DEĞİL HEYETTİR: AKP’NİN BİR GÜCÜ YOK

Gayet açıktır, AKP dar bir örgüt ve duruma hakimdir. Şunu çok açık olarak görelim; AKP’nin bir parti olduğunu söyleyemeyiz. Bir şekilde duruma hakim bir heyettir. Heyet de değildir; kimlere dayanıyor onları da bilemiyoruz. Bir üfürsek AKP kalır mı, ondan emin değiliz. AKP’nin bir gücü yok, bir dayanağı yok, AKP’nin bir partisi yok. AKP Tayyip Erdoğan, onun yanında bir tane Binali oldu, şimdi bir tane daha çıktı ortaya, Cinali çıktı. Parti olarak bir örgütü yok, bir şeye dayanmıyor. AKP yok ortada. Bunu yazmamız lazım.

TAYYİP BEYİN GÜÇLÜ OLDUĞUNA DAİR BİR İNANÇ VAR

AKP’nin güçlü olduğuna dair bir inanç var. Tayyip Beyin güçlü olduğuna dair bir inanç var. Tayyip Bey gerçekten güçlü mü? Bunu bilemiyoruz. Hiçbir denemesi yok. Bu, çok çok önemli. Tayyip Bey orada oturuyor. Bir şekilde, iktidarda birisi oturuyor. Evet, güçlüdür deniyor. Güçlü mü değil mi bunu bilemiyoruz. Hiçbir denemesi yok, hiçbir itiraz olmadı, 17 yıl hiç sarsılmadı.

GEZİ DARMADAĞIN ETTİ AMA SONRA RESTORE ETTİ

Gezi olayları yıktı ama bir şekilde kendini restore etti. Gezi, darmadağın etti ve çarpıldı. Bir ara da kayboldu o sırada. Çok önemli ölçüde de güç kaybetti. Ama sonunda restore etti. Nasıl restore etti, onu bilemiyoruz. Belki de sistem kendini restore etti. Yani sistem bu faşist rejimden vazgeçmek istemedi. Sistem kendini kurdu. Kendiliğinden geldi.

KILIÇDAROĞLU EŞİT ZORBADIR  

Bu sağ rejimden başka hiçbir çözüm bulamadılar. AKP karşısında muhalefet yoktu ve daha ötesi destekliyordu. Yalçın Küçük’ün öteden beri söylediği, başından itibaren CHP eşittir AKP’dir, Kemal Kılıçdaroğlu eşittir AKP’dir. Kemal Kılıçdaroğlu eşittir iktidardır. Kemal Kılıçdaroğlu eşittir zorbadır. Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir zorba olduğunu kabul etmek lazım, bir zorba olduğu son zamanlarda daha iyi görüldü. Böyle bir şey olur mu, AKP 17 yıldır hiçbir muhalefetle karşılaşmadı. Hiçbir muhalefet yok. Gezi vardı, Gezi salladı ve ortalığı dağıttı. Onun üzerine de, “Aa, affedersiniz”, dedik ve geçtik. Ortalığı toparladılar.

KILIÇDAROĞLU AKP’LİDİR 

CHP AKP’dir, orda bir kuşkumuz yok. Ben Kılıçdaroğlu’nun AKP’li olduğunu baştan beri ısrarla söyledim. Bu son zamanlarda AKP’den biraz uzaklaştı. Kendini rahat hissetti. Bir ara da bırakıyordu bu işleri ama şimdi taraftarları tekrar CHP’nin başında tutacaklar, öyle görünüyor. Çok fazla orada kalabileceği şansını tanımıyorum. Ama tekrar orada kalmaya çalışacak, “Parti beni istiyor” diyecek.

YA ÇOK BÜYÜK BİR ÇARPIŞMA OLACAK YA DA BAŞKA BİR ŞEY

Ortada hiçbir politika yok. Seçimlerin sonunu bekleyeceğiz. Ya ortalıkta çok büyük bir çarpışma olacak yahut da başka bir şey olacak. Ne olacağını bilemeyiz. Ortada hiçbir muhalefet yok. Böyle bir parti, Tayyip Erdoğan, onun yanında bir iki adam, 17 yıldır hiçbir muhalefetle karşılaşmadılar. Gezi’de biraz sarsıldılar, onu da atlattılar. Ortada hiçbir muhalefet olmayan bir durum var. 17 yıldır hiçbir sol yok, hiçbir sağ yok, olur mu? Hiçbir muhalefet yok. 2013 yılında ne olduğunu tam bilemediğimiz bir Gezi çıktı, sarstı ortalığı, o sarsıntının arkasından hiçbir şey olmadı. 17 yıldır bir itiraz olmadı. Böyle bir ülke olabilir mi? Siz bir de bu taraftan bakın! 17 yıldır bir sessizlik var. Bir 2013 sarsıntısı oldu, başka bir şey yok. Bu kadar rahat bir düzen düşünemezsiniz. Komik bu. 17 yıl hiçbir itiraz yok.

REFERANDUMDA HAYIR DEMEKLE NE OLACAK

Referandum referandumdur, hayır demekle ne olacak? Buna itiraz mı etti, muhalefet mi etti? Hayır, gevezelik etti. Ortada bir şey yok. Dünyanın en rahat rejimidir bu. Dünyanın en rahat utanmaz bir rejimdir bu. Bir muhalefeti olmayan bir rejimdir. 17 yıl hiçbir muhalefeti yok. Tayyip Erdoğan orada oturdu, yanında Binali vardı, şimdi bir de çocuk çıktı, Berat Albayrak. Üç taneler, Erdoğan, Binali, bir de Berat Albayrak. Buna razı olanlar aptaldır. Bunu çok açık olarak söylüyorum; Türkiye’de aptallar rejimi vardır. Adamlar çok hakim, devamlı dolar peşindeler. Binali denen bir adamı alıyorsunuz, başına getiriyorsunuz…

Gayet rahatlar, istediklerini yapıyorlar. Alikıran baş kesenler bunlar. Bana söylemeyin, başkasına söyleyin bunları. Türkiye’de hiçbir denetim yok. Anayasa mahkemesi önemsizleşmiştir, başkanı (Zühtü Arslan) her gün rejim değişikliklerini onaylıyor. Yoktur ki, bomboş…

HERKES UYUDU

Zayıf olan aynı zamanda da güçlüdür. Çünkü bomboş, hiçbir muhalefet yok ortada. Şu on yedi yıldır ortada en ufak bir muhalefet yok. Şu on yedi yılda bir tek iktidar denemesi olmamıştır. AKP geldi de AKP niye geldi, AKP kim, bu adam kim, buna hiçbir ciddi itiraz gelmedi. Müthiş bir şey. AKP için altın çağ, karşısında hiç kimse yok. 17 yıl bu adam iktidarda, bu adama 6 sene önce Gezi’de öyle bir itiraz oldu, neydi o itiraz onu da tam bilmiyoruz. Herkes uyudu.

TAYYİP BEY AĞLADI TESLİM OLACAĞIZ DEDİ

2013’te, bir şekilde öyle bir şey oldu, “Tamam kavga ettik, şöyle ettik böyle ettik ama bu şekilde de kalacak” dediler. Milleti de avuttular. Yine de 2013’te öyle bir şey oldu. Demek ki Gezi’yi hesaba katarsak, 10 yıl içinde bir sarsılma oldu. Tarihi takvimler de nihayet öyle matematik bir şey değil. Garip bir durum ortaya çıktı. Tayyip Bey çok sarsıldı, ağladı,, teslim olucaz, şunu yapacaz bunu yapacaz dedi ama hiçbir şey de yapmadı. Çok ucuz atlattı. AKP çok rahat etti, altın çağı. Alçak bir çağ. AKP gibi iktidarsız bir şeye, bunu yazmak lazım, Türkiye niye bu kadar teslim oldu? Türkiye niye böyle oldu? Nasıl oldu? Şimdi onları soracağız.

BİZ NİYE UYUDUK?

İki üç yıl sonra başımıza gelecekleri bilemiyoruz. Bambaşka bir şey olacak. Birbirimize bunu soracağız: “Biz niye uyuduk? Bu Tayyip Erdoğan gibi bir adama niye uyduk?” Adam hiçbir şey değil. Tabii, teslim olduk. Biz çok teslim olan bir toplumuz. Bizde öyle ciddi bir muhalefet yok. Ne kadar enteresan 17 yıl AKP diye sonsuz kabiliyetsiz bir rejim iktidarda kaldı. Çok da rahat idare etti. Bir tek 2013 Gezi’si oldu, neydi, ne olduğunu tam bilemiyoruz, o da hööt geçti gitti.

TÜRKİYE ÇÖKECEK AKP BİTECEK, YENİ REJİM KURULACAK

Çökeceğiz. Daha nasıl çökeceğiz onu bilemeyiz. Neler batacak, neler kalacak onları bilemeyiz. Çökecek Türkiye. AKP bitecektir, AKP zaten bitiyor. Bol servetiyle bir kenara çekilecektir. Artık bu şekilde yaşama şansı yoktur. Türkiye başka bir şekilde olacak. Başka bir rejim kurulacak. Ekonomi zayıflayacak, yavaş yavaş yeni ekonomiler çıkacak.”

SİYASETCAFE.COM 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.