Yalova'daki kentsel dönüşüm işini İsmailağa Cemaati aldı

Yalova'daki kentsel dönüşüm işini İsmailağa Cemaati aldı

Yalova’daki kentsel dönüşüm işini İsmailağa Cemaati’nin “siyasi işler görevlisi” Mehmet Çelik aldı.

Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), “Yalova’daki Bağlarbaşı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi” için 25 Ocak 2023 tarihinde ihale düzenledi.

İhale kapsamında 717 konut, 19 dükkan inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işlerinin yapılacağı açıklandı. İnşaatların 600 gün içerisinde tamamlanacağı da belirtildi.

Dev ihaleyi, 1 milyar 45 milyon TL bedelle Tek-Çelik İç ve Dış Ticaret İnşaat Sanayi Anonim Şirketi’nin aldığı açıklandı. İhale sonucunun yaklaşık 6 ay gizlenerek cumhurbaşkanlığı seçimlerinden hemen sonra, 7 Haziran tarihinde açıklanması da dikkat çekti. Ayrıca üç şirketin katıldığı ihalede iki şirketin verdiği teklifin geçersiz sayılması da dikkat çeken bir başka nokta oldu.

Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi ile İstanbul Ticaret Odası kayıtlarında, deprem konutlarını inşa eden Tek-Çelik Şirketi’nin kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı’nın Mehmet Çelik olduğu belirtiliyor. Çelik, daha önce yaptığı açıklamada, “Uzun yıllardır cemaatin içerisinde olduğunu ve elinden geldiği kadar cemaate katkı sağladığını” belirtmişti.

 

CEMAATİN KİLİT İSMİ

 

Ancak Mehmet Çelik, eski CHP Milletvekili İlhan Cihaner'in Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı olduğu dönemde yürüttüğü ve daha sonra elinden alınan İsmailağa soruşturmasının da kilit ismiydi.

Cihaner’in 2007 yılında başlattığı İsmailağa soruşturmasına yönelik hazırladığı fezlekede, Mehmet Çelik’in “İsmailağa Cemaati’nin aktif üyesi olduğu ve Cemaat’in siyasi sorunlarını çözdüğü” belirtiliyordu. Fakat, Cihaner’in yürüttüğü ve “Fethullahçı yapılanma” ile genişlettiği soruşturma daha sonra elinden alınarak kapatıldı ve Cihaner'in makam odasında gözaltına alınarak tutuklandığı süreç başladı.


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.