Yandaş medya isim verdi! İşte sıradaki CHP'li belediye

Yandaş medya isim verdi! İşte sıradaki CHP'li belediye

CHP’li Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın görevden alınmasının ardından başlayan tartışmalar devam ederken yandaş medyadan flaş bir iddia daha geldi. İşte haberin ayrıntıları;

Türkiye Gazetesi yazarlarından Fuat Uğur, sırada ki CHP’li belediyeyi köşe yazısında açıkladı.

Gazeteci – yazar Fuat Uğur köşe yazısında, Bakırköy Belediye Başkanı Erkan Kılıç hakkında da yerel basında çıkan haberlere yer verdi.

Konu ile ilgili önemli ifadeler kullanan Fuat Uğur, “Bir dostum arayıp ‘Sıra Bakırköy Belediyesi’ne gelirse şaşırma, bunu haber aldılar bile. Bakırköy Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Kılıç 25 milyon dolarla yurt dışına kaçtı’ deyince afalladım. Dostum hızını alamayıp üstelik bu paranın büyük kısmının da Başkan Bülent Kerimoğlu’na ait olduğunu söyleyince meseleyi didikleme ihtiyacı hissettim” diye konuştu.

“YOLCUDUR ABBAS BAĞLASAN DURMAZ”

Fuat Uğur yazısını şöyle sürdürdü:

“İlk iş, bir gazeteci olarak Erkan Kılıç’ı Bakırköy Belediyesi’nden aradım. Başkan Bülent Kerimoğlu’nun özel kaleminde görevli hanım bana ‘Erkan Kılıç ayrıldı’ dedi.

Peki nerede? Bilmiyoruz. Yani nasıl olur, koskoca başkan yardımcısı alıp başını gidiyor ve siz bilmiyorsunuz. Bilmiyoruz insan kaynaklarına sorun belki onlarda bilgi vardır. İyi güzel.

İnsan kaynaklarını aradım, hayır orada da bilgi yok.

Biraz Google taraması yapayım o vakit, dedim. Neler var neler. Ana akım medya yerel basını takip etmediği için bomba haberleri atlayıp durmuş esasında.

Misal, Bakırköy Yöntem gazetesinden Yılmaz Bacacı, Erkan Kılıç’ın istifa söylentileri üzerine yaptığı açıklamada ‘Benim gibi kurumsal bir görevde olan kişinin istifası öyle ben gidiyorum demekle olmuyor’ demesinden yola çıkarak bakın neler yazmış:

‘Erkan Kılıç, yaptığı açıklamada kendisini bir anlamda Bakırköy Belediyesi’nin hafızası olarak görmüş olmalı ki istifa etmeden bu hafızayı aktarmalıyım demiş. İyi güzel de Erkan Kılıç, Bakırköy Belediyesi’nde yapılan işlemler kayıt altına alınmıyor mu ki sen kendi hafızana kayıt ediyorsun. Haa hafızanızda kayıt dışı bilgiler var ve onları aktarman gerekiyorsa ben bu açıklamanın altında çapanoğlu ararım. Ve derim ki; yolcudur Abbas bağlasan durmaz.’”

“İNGİLTERE’DE EV ALDIĞINI…”

Uğur yazısında “Yılmaz Bacacı daha sonra Erkan Kılıç’ın İngiltere’den ev aldığını, hatta bu ülkede oturum izninin bulunduğunu, zaten eşini de İngiltere’ye yolladığını yazarak eşinin üzerinde küçük bir servet olarak nitelenecek pahalılıkta mücevherler taşıdığını da aktarıyor” diye yazdı.

“RÜŞVET TARİFESİ” İDDİASI

Bakırköy’ün yerel gazetelerinde çıkan haberleri aktarmaya devam eden Uğur yazısını şöyle sürdürdü:

“Bakırköy Merkez gazetesinde İŞTE RÜŞVET TARİFESİ başlıklı haberde, Başkan Bülent Kerimoğlu ve Başkan Yardımcısı Erkan Kılıç’ın vatandaşlardan ve müteahhitlerden rüşvet almadan iş yapmadığını, alınan rüşveti de tarifeye bağladıklarını belirtiyor.

Söz gelimi, imar dosyaları için kot istikamet rölevesi 200 bin dolarmış. İnşaat ruhsatı için 150 bin dolar, alınan kot istikameti sayesinde fazladan kazanılan kapalı alanlar için metrekare başına 1000 dolar. Tarife böyle, bir de ‘Bağış’ adı altında kesilen cezalar var.

Aynı gazetenin haberine göre CHP Genel Merkez yöneticileri de bu rüşvet çarkına göz yumuyor ve hatta işin bizzat içinde. Kimler mi? Yerel yönetimlerden sorumlu başkan yardımcısı Veli Ağababa, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ve Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt.”

AK Parti'li Necmi Kadıoğlu'nun skandal videosu: Fena yakalandı!

30 MİLYON DOLARLIK RÜŞVET İDDİASI

Yazısında “Büyük bir inşaat projesinin kamuya terk alanlarının müteahhide bırakılması karşılığında ödediği ileri sürülen 30 milyon dolarlık rüşvet ise en çok konuşulanlar arasında” diyen Uğur “Bu gazetelere göre Erkan Kılıç’ı oraya getiren de Kemal Kılıçdaroğlu. Zaten Erkan Kılıç hep büyük projelerle ilgilenmiş” diye yazdı.

“BU BİLGİLERİN MALİ ŞUBEDE OLDUĞUNU DA BELİRTEYİM”

“O halde, Erkan Kılıç nerede” diye soran Fuat Uğur yazısını şöyle sürdürdü:

“Belki Türkiye’de, belki İngiltere ya da Amerika’da; bilemiyoruz. Bende iki adet cep telefonu numarası var, biri kullanılmıyor, diğerine de ulaşılamıyor. Üç gündür arıyorum, cevap veren yok.

Peki, nerede o vakit. Belki bir sorunu vardır, kaçmamıştır derken aniden önüme bir belge geldi. Bu belgeye ve bana anlatılanlara bakılırsa Erkan Kılıç, yurt dışına gitmenin mizansenini bir gerçek olaydan yola çıkarak hazırlamış görünüyor. Ama yine de hakkaniyetli olalım ve belgedeki bilgileri aktaralım:

Erkan Kılıç bundan bir ay önce birkaç tanıdığına Koç Üniversitesi Hastanesinde kanser tedavisi olan eniştesi Cemal Baykara için yurt dışında güvenilir bir kanser hastanesi tavsiyesi istiyor. O tanıdıklardan biri kendisine California’daki ünlü Loma Linda Üniversitesi hastanesini öneriyor.

Enişte Cemal Baykara’ya Prof. Dr. Emre Balık tarafından 13 Kasım 2017 tarihinde teşhis konuluyor.

Sonrası malum. Erkan Kılıç ortada yok. Yöntem gazetesinde yazan Yılmaz Bacacı’ya sorarsan, İngiltere’de. Çünkü orada hem evi hem de oturum izni var.

Tabii bu bilgilerin İstanbul Emniyeti mali şubede olduğunu da hemen belirteyim.

Du bakali ne olacak?”

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.