Yandaş Medya MHP'yi öve öve bitiremedi

Yandaş Medya MHP'yi öve öve bitiremedi

Tek başına iktidarını 13 yıl sonra kaybeden AKP'nin koalisyon ortağı arayışında en güçlü aday olarak gözüken MHP, hükümete yakın basının tam saha markajı altında.

Bugün dört gazete, MHP’yi diğer muhalefet partileriyle ortaklıktan uzak durması ve AKP’yle koalisyon ihtimaline kapıyı kapatmaması yönünde net mesajlar içeren haberlere yer verdi.

Türkiye: MHP milli davalarda desteğini esirgemedi

Türkiye gazetesi ‘Zor zamanlarda sorumluluk aldı’ üst başlığı ve ‘MHP’nin devlet refleksi’ başlığıyla birinci sayfadan duyurduğu haberinde, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin AKP’yi ağır sözlerle eleştirmesine karşın ‘milli davalarda’ desteğini esirgemediğini savundu.

Gazete buna örnek olarak, 367 krizinin yaşandığı 2007’deki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde MHP’nin aldığı tavrı, üniversitede başörtü serbestisi, 4+4+4 eğitim sistemi ve içki yasağı yasalarına evet oyu vermesini, 2008’deki parti kapatma tartışmaları ve Gezi Parkı eylemleri sürecindeki tutumunu gösterdi.

Yeni Şafak: Bahçeli AKP’yle koalisyon çağrılarını değerlendirmeye aldı

MHP’ye tabandan ve partiye yakın iş dünyasından ‘AKP’yle koalisyon’ baskısı geldiğini savunan Yeni Şafak ise, sürmanşetten duyurduğu haberinde, “Genel Başkan Devlet Bahçeli, kurmaylarıyla yaptığı toplantılarda bu çağrıyı değerlendirmeye aldı” dedi.

Star: MHP, HDP’nin desteğini kabul etmiyor

HDP’nin dışarıdan desteklediği bir CHP – MHP koalisyonu ihtimaline karşı ön almak isteyen Star gazetesi ise, MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu’nun, “HDP’nin desteğini asla kabul etmiyoruz.

Kendilerini terör örgütünden soyutlayamayan bir siyasi partinin bizi destekliyor olmasını kabul etmemiz söz konusu değil” sözlerini ‘HDP’nin desteğini asla kabul etmiyoruz’ başlığıyla birinci sayfasına taşıdı.

Yeni Akit: Ülkücüler Bahçeli’yi uyardı

Yeni Akit gazetesi ise ‘Ülkücülerden Bahçeli’ye HDP ve CHP uyarısı’ başlığıyla birinci sayfadan duyurduğu haberinde, Ülkü Ocakları eski genel başkanı Alaattin Aldemir’e şunları söyletti: “Arkasında Üst Akıl’ın bulunduğu CHP ve HDP’ye tam destek veren İstanbul sermayesi, 12 Eylül ve 28 Şubat’ın bir kısım medyası, MHP’yi CHP ve HDP ile ‘koalisyon işbirliğine’ sürüklemek istiyor. Böyle bir girişim ülkücüleri derinden yaralar.”

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.