Yandaş medyada "Büyükada" rezaleti: Biz yapmadık!

Yandaş medyada "Büyükada" rezaleti: Biz yapmadık!

Hükümete yakın Milat gazetesi yazarı Erdal Şimşek, yazısında AKP’ye yakın gazetelerde yer alan bu haberleri “operasyon” olarak değerlendirdi ve Büyükada operasyonu FETÖ ile mücadeleyi rezil edenler tarafından yapıldı” dedi.

İstanbul Büyükada’daki bir otelde toplantı yapan insan hakları savunucuları tutuklanmıştı. İlk duruşmada tutuklu olan 8 insan hakları savunucusu da tahliye edildi. Tahliye haberinin ardında hükümete yakın gazetelerin attığı manşetler tartışıldı.

Hükümete yakın Milat gazetesi yazarı Erdal Şimşek, bugünkü yazısında AKP’ye yakın gazetelerde yer alan bu haberleri “operasyon” olarak değerlendirdi.

Erdal Şimşek, “9 sütuna manşetle çıkmıştı haberler. Türk istihbaratı, emniyeti, askeri, kolpacısı, kemikçisi... hülasa bilumum ‘halaskârını vatan’, Marmara’da Denizi’nde bulunan Prenses Adaları’nın en büyüğü olan Büyük Ada’da ‘Düveli Muazama’nın casusları toplanmıştı. (…) O günlerde yalaka, omurgasız ve cahil medyada çıkan haberlere göre ‘5 Temmuz’da İstanbul Büyükada’da toplanan 10 kadar yerli ve yabancı aktivist Türkiye’yi yıkmaya teşebbüs ederken suçüstü yapılmışlardı.’ 10 kişiden altısı çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı. Peki bu casuslar ne yapmışlardı? Türkiye’yi nasıl yıkacaklardı?” ifadelerini kullandı.

O GAZETENİN YAYIN YÖNETMENİ FETÖ’YÜ MÜ SAVUNDU

“Böylesine aptal ve saçma ilkel eylem yöntemleri ile dalgamızı geçip günümüzü gün edeceğimize, omurgasız, yalaka ve ahlaksızların egemen olduğu medyanın köpürtmelerine maruz kaldık” diyen Erdal Şimşek “Öyle bir hava oluşturuldu ki, tutuklananların saçmalıklarına dalga geçtiğimiz anda casus damgası yiyecektik” diye ekledi.

“Yeter artık. Allah Muhammed aşkına yeter” diye isyan eden Erdal Şimşek, şöyle devam etti:

“Bu kaçıncı oldu Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ı yanlış yönlendirdiğiniz? ‘Kabataş Çövdürme olayı’nda da Sayın Cumhurbaşkanı’nı boşa düşürdünüz. Bu haberleri size kim servis ediyor? Bu haberleri kolluk kuvvetleri mi savcılık mı servis ediyor? İkisinden biridir bu kirliliğin faili. Peki bu haberleri gazetelere getiren muhabirlerin, haber ve gazete yöneticilerinin geçmişini biliyor muyuz? Bunların hepsi FETÖ’nün en tehlikeli teröristlerinden olan ‘Zekeriya Öz’ün mabad-ı kebirini’ yalamak için sıraya dizilenlerin olması bir tesadüf müdür? Bu haberi ilk ‘Patlatan’ gazetenin başındaki adam ne kadar Erdoğan, daha doğrusu ‘Muhafazakâr kesim’ yanlısı? 17-25 Aralık darbe sırasında bu şahıs FETÖ’den yana tavır aldı. Darbeden günler sonra FETÖ karşıtı haberlerin yönettiği gazete yer almasına izin verdi. Hatta o sırada FETÖ’nün pisliklerini haber konusu yapan muhabiri yayın toplantısında azarlamaya teşebbüs etmiş ve ‘Sen bizi niye cepheye çekiyorsun. Bu Erdoğan’la Cemaatin kavgası, bizim kavgamız değil. Daha sonucunun ne olacağı belli değil. Her an her şey olabilir.’

FETÖ aleyhinde haberlerde ısrar edince muhabere işten attı. O sırada gazetenin Yayın Koordinatörüydü. Şimdi ise Genel Yayın Yönetmeni. Söylediğim olayın şahidi en az 15 kişi var. Söz konusu gazetenin o günkü arşivlerine bakın. 31 Aralık 2013’e kadar FETÖ aleyhinde tek bir haber bulamazsınız.”

“BÜTÜN HABERLERİ FETÖ’YE HİZMET EDİYOR”

“Bunlardan biri de o gün Zekeriya Öz ve Ali Fuat Yılmazer ile adeta ‘Nikahlı’ gibi yaşıyordu. Şimdi özel bir haber biriminin başında olan kişi, o zaman gazetede ofis boydu” diyen Erdal Şimşek isim vermeden yandaş medyadaki FETÖ’ye yakın ismi şöyle anlattı:

“Bir ofis boydan nasıl olur da bir anda büyük istihbarat habercisi çıkar? Lise diploması dahi yok. Halen de bırakın haber yazmayı. 10 kelimelik bir cümle yazamaz. Ama FETÖ’nün adliye, polis ve MİT yapılanması ile içli dışlıydı.

Bu şahsın yaptıklarına bakalım, bütün haberleri FETÖ’ye hizmet ediyor. Yaptıkları haberlerle FETÖ militanları ön alıp kaçıyorlar. Sonrasında da FETÖ ile mücadeleyi sulandıran haberleri servis ediyor.

Bank Asya’da hesap açanların tutuklandığı Türkiye’de nasıl oluyor da Zekeriya Öz’ün Ali Fuat Yılmazer ve bilumum FETÖ’cü kritik polis müdürlerinin yapışık ikizi olan şahıs bir kerecik dahi sorgulanmıyor.

Ve neden bir Allah’ın kulu KÖZ’ün üst aklı olan CÖZ tarafından yönlendirilen bu ofis boy eskisini sorgulamıyor?

Son bir örnek: Erdoğan’a çok yakın olduğu söylenen bir tv kanalı üzerinden FETÖ ile mücadele rezil eden haber ve programlar yapıp duruyor. Bu kanalın yöneticileri kim diye incelerken, en tepedekinin FETÖ medyasının muhtelif kademelerinde sıfırdan başlayıp yönetici posizyonuna getirildiğini gördüm. Benim bu gördüğümü, kanalın sahipleri, CEO’su görmüyor mu? Adam kelimenin tam anlamı ile FETÖ’de pişmiş, bronzluğun keyfini çıkarmak için ‘havuz’a atlamış…

KÖZlenmiş CÖZ tetikçileri ile FETÖ'de pişmiş havuza düşmüşlerin egemen olduğu medya tabi ki böyle rezillikler sergileyecek.

Yaptıkları haberlerle hem hükümeti hem de Sayın Cumhurbaşkanını tabi ki yanıltacaklar.”

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.