Yapay zeka ile kansere çare

Yapay zeka ile kansere çare

Microsoft, yapay zeka ve makine öğrenme tekniğini kanser hastalarını iyileştirmek için kullanacak...

Microsoft, yapay zeka ve makine öğrenme tekniğini kanser hastalarını iyileştirmek için kullanmayı planlıyor. Şirket, kanser hücrelerine bilgisayar sistemindeki bir aksaklık olarak yaklaşıyor ve bunları yeniden programlanabilecek hücreler olarak düşünüyor.

Microsoft, insanlara daha sağlıklı bir yaşam sunmak ve ölümcül hastalıkları tedavi etmek için yapay zekayı, sağlık araştırmalarını ve endüstri uzmanlığını bir araya getirmeyi amaçlayan Healthcare NExT girişimini başlattı.

 

Microsoft Research NExT'de Kurumsal Başkan Yardımcısı Peter Lee konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “yapay zekanın ve bazı teknolojik gelişmelerin sağlıkta dönüşümün merkezinde olacağını” söyledi.

Healthcare NExT girişimiyle kanser araştırmaları üzerine yoğunlaşan şirketin diğer şirketlerden bir farkı bulunuyor. Bu da tıbbi bir teknoloji yerine normal bir teknoloji şirketi şeklinde duruma yaklaşması olarak gösteriliyor.

Bu kapsamda; Microsoft, kanser hastalığını tıpkı bilgisayarlardaki bir hata olarak görüyor ve bu da Microsoft'un kanser hücrelerini yeniden programlanabilecek hücreler olarak düşündüğünü açıklıyor.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.