Yapı Kredi Bankası ile ilgili Koç Holding’ten açıklama, YKB Satılıyor mu?

Yapı Kredi Bankası ile ilgili Koç Holding’ten açıklama, YKB Satılıyor mu?

YKB’nın hisselerinin satışı ve işten çıkartmalar üzerine basında çıkan haberler ile ilgili, KOÇ Holding bir açıklama yaptı. KAP’a yapılan açıklamada “konuya ilişkin olarak herhangi bir yönetim kurulu kararı alınmamıştır" denildi

Yapı Kredi Bankası'nın İtalyan ortağı Unicredit’in hisselerini satma kararı aldığı yönünde Reuters’a açıklama yapıldığı ve Türkiye’den çıkacağı iddiaları üzerine, KOÇ Holding bir açıklamda bulundu.

 

Koç Holding'in KAP'a yaptığı açıklama şöyle

"Basın-yayın organlarında, müşterek yönetime tabi ortaklıklarımızdan Koç Finansal Hizmetler A.Ş. (KFS) hisselerinin tamamının iş ortağımız Unicredit'ten satın alınarak Yapı Kredi Bankası A.Ş.'de (YKB) çoğunluğun Şirketimize geçeceği ve iş ortaklığının sona erdirileceği yönünde bazı haberler çıkmıştır.

Konu hakkında daha önce yaptığımız açıklamada belirtildiği üzere, portföyümüzde yer alan şirketlere ilişkin hissedarlık alternatiflerinin değerlendirilmesine yönelik çalışma ve görüşmeler her zaman yapılmakta olup, bu değerlendirmeler sonucunda somut kararlar alınması halinde Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-15.1 Özel Durumlar Tebliği'ne göre kamuya açıklanmaktadır.

Bu kapsamda, YKB sermayesinde doğrudan ve dolaylı olarak çoğunluğa ulaşmamak kaydıyla, pay alımı dahil KFS ve YKB ortaklık yapılarının yeniden yapılandırılmasına yönelik olarak Unicredit ile görüşmelerimiz devam etmekle birlikte, konuya ilişkin olarak herhangi bir yönetim kurulu kararı alınmamıştır.

Bu nedenle, Tebliğ kapsamında kamuya açıklama yapılmasını gerektirecek nitelikte bir gelişme bulunmamakta olup, işbu açıklama yatırımcılarımızdan gelen sorular üzerine yapılmıştır."

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.