Yapı Kredi bomontiada’da 2 farklı performans

Yapı Kredi bomontiada’da 2 farklı performans

Yapı Kredi bomontiada 4 Mart akşamı Federico Garcia Lorca’nın yazdığı Bernarda Alba'nın Evi adlı oyundan yola çıkılarak uyarlanan ‘Bernarda’ oyunu ile 5 Mart akşamı ‘Bizde olmayanı, birbirimizde bulalım’ performansına sahne olacak

Pelin Temur’un uyarladığı Bernarda oyununda; Bernarda karakteri, ev içinde yas ilan ederek kurduğu otorite ile bildiğimiz tüm baskıcı rejimlerin küçük bir modelini oluşturur. Özge Arslan çarpıcı oyunculuğu ile otoritenin, kadın kimliğine uyguladığı cinsiyetçi ve ayrımcı baskıyı ve 5 kadını aynı anda sahnede görüyoruz. Oyun, canlı söylenen Fandangos ve Flamenko örnekleri ile seyircinin beğenisine sunuluyor.

 

 

‘Bizde olmayanı, birbirimizde bulalım’ adlı oyun, 1905 yılında henüz 17 yaşındayken verem hastalığı nedeniyle yaşamını yitiren İstanbul’lu Ermeni kadın şair Heranuş Arşagyan’ın hastalığı boyunca biriktirdiği dizelerden ve ‘sahip olamadıklarını birlikte aradığı’ mektup arkadaşı ve akrabası Hrant Nazaryants’a teselli bulmak için yazdığı satırlardan derlendi. Heranuş'un bu satırlarını şairin yaşamından hareketle sahneleyen ‘hangardz’ topluluğu, zamana emanet edilen bu yarım kalan hikayeyi seyirciyle tamamlamayı amaçlıyor.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.